header-bottom

Hypotheek afsluiten: Het proces van een huis kopen

19-11-2020

Natuurlijk heeft iedereen te maken met een eigen, persoonlijke situatie. Daarom is het belangrijk om zo veel mogelijk inzicht te hebben in alle mogelijkheden omtrent het afsluiten van een hypotheek. Mede daarom hebben wij verschillende tips en situaties voor jou op een rij gezet.

Hypotheek samen met je ouders

Het is altijd prettig wanneer jouw ouders willen helpen met het zoeken en vinden van een geschikte woning. En, eerlijk is eerlijk, dit resulteert vaak in ‘eindelijk’ de rust voor hun en zelfstandigheid voor jou. Om een hypotheek samen met jouw ouders af te sluiten kan je bij een hypotheekadviseur aan tafel schuiven. Het is tot de dag van vandaag namelijk nog steeds mogelijk. In specifieke situaties kunnen jouw ouders helpen bij het ondersteunen van de hypotheek, waar in andere situaties het mogelijk is dat je ouders een geldbedrag schenken zodat jij jouw financiering kan regelen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van alle verschillende mogelijkheden op dit gebied. Meer weten hierover? Bekijk dan eens onze ‘hypotheek samen met je ouders‘ blog.

Zonder spaargeld toch een hypotheek

Veel mensen zetten niet de stap om een hypotheek af te sluiten omdat ze denken dat er ontzettend veel eigen inleg voor nodig is. Gelukkig is niets minder waar. Wanneer jij jouw droomwoning hebt gevonden kom je toch terug van een koude kermis als de hypotheekadviseur zegt je moet zeker nog 2 jaar sparen. Bij SpaaQ vinden we het altijd een uitdaging om een financiering te regelen zodat jij geen eigen geld hoeft te bezitten en toch een hypotheek kan afsluiten. Een hypotheek zonder spaargeld is dan ook geen gemakkelijke opdracht, maar wel een opdracht die wij al meerdere keren hebben waargemaakt!

Huis nog niet verkocht?

We zien het veel gebeuren vandaag de dag. Eerst een nieuwe woning aankopen en daarna de oude woning verkopen. Maar hoe zit dat met je hypotheek? Elke geldverstrekker speelt hier natuurlijk op in om toch een hypotheek af te kunnen sluiten terwijl de woning nog niet verkocht is. Een hypotheek afsluiten terwijl de woning nog niet verkocht is is dan ook risicovol. Het kan namelijk zomaar zijn dat je een aantal maanden dubbele woonlasten hebt waar je hier niet op hebt gerekend. Een van onze klanten onderging het zelfde. Meer informatie over deze situatie is hier terug te vinden.

Wat kost het afsluiten van een hypotheek?

Het regelen van jouw financiering kost geld. Sinds 2012 worden alle hypotheekadviseurs betaald door hun klanten. Dit betekent dat ‘de klant is koning’ weer volledig moet terugkomen in de werkwijze van de adviseurs. De tarieven van de verschillende hypotheekadviseurs liggen ver uit een. Dit komt onder andere door:

  • Dure A-Locatie
  • Veel personeel in dienst
  • Franchise organisaties ( afstaan van de omzet)
  • Dure overeenkomsten met makelaars

De kosten voor het afsluiten van jouw hypotheek kunnen dus redelijk in de papieren gaan lopen zonder dat je het door hebt. Belangrijk dus om met de adviseur voorafgaand af te spreken wat het kost om een hypotheek af te sluiten. Bij SpaaQ zijn wij daar heel helder over en willen we niet dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.  Daarnaast hebben wij het scherpste tarief inclusief service van Zuid-Holland. Het is ook niet voor niks dat wij een 9,2 hebben gekregen van alle klanten die jou zijn voorgegaan. Kijk maar eens op advieskeuze.nl.

Naast de kosten voor de hypotheekadviseur heb je ook nog te maken met kosten koper voor:

Als je al die kosten bij elkaar op telt kom je gemiddeld uit op € 6.500. Let er wel op deze kosten zijn in 9/10 situaties niet mee te financieren dus moet dat betaald worden vanuit de eigen middelen.

Hoelang duurt het voor jij een hypotheek hebt?

Dit ligt helemaal aan jezelf en aan hoe jij aan de start verschijnt. Gemiddeld houden makelaars rekening met zo’n 6 weken. Echter, bij ons hebben we vaak maar 3 weken nodig. Indien het sneller kan dan zullen wij daar zeker een voorstander van zijn. Als jij je voorbereid dan heb je namelijk al de helft gedaan! Samen met jouw adviseur wordt er een plan gemaakt over hoe de communicatie loopt, waarna van tevoren wordt aangegeven welke rentevaste periodes er gewenst zijn. Dit helpt enorm bij het afsluiten van je hypotheek. Bij SpaaQ houden we wel van een uitdaging. Wanneer jij ons vraag hoelang het duurt op een hypotheek af te sluiten geven wij maar 1 ding aan: Wij staan klaar om je te helpen!

Bij wie moet je zijn?

Onze hypotheekadviseurs in Zoetermeer, evenals onze hypotheekadviseur in Rotterdam zitten klaar om je te ontvangen. Wáár je een hypotheek afsluit is eigenlijk niet de vraag. Want, vanuit Groningen tot aan Maastricht zijn er hypotheekadviseurs. Wij zeggen altijd: kijk naar onze reviews, dat zegt genoeg. Op internet is er namelijk genoeg te vinden over waar je een hypotheek wel of niet moet afsluiten. Maar, wij zouden SpaaQ niet zijn zonder onze klanten die iets vertellen over SpaaQ en hun ervaringen.

Hulp bij het afsluiten van een hypotheek nodig? 

Wil je weten welke manier voor jou van toepassing is? Oftewel: hoe jij de beste een meest voordelige een hypotheek krijgt? Kom dan alleen of samen met je ouders bij ons op de koffie in Zoetermeer en Rotterdam. Wij helpen je hier graag bij!

The form contains errors