header-bottom

Ik wil mijn hypotheekrente verlagen

Hypotheekrente verlagen? Dit zijn de mogelijkheden!

In de afgelopen jaren heb je je vast wel eens afgevraagd of je je maandlasten kunt verlagen. En zeker nu je weet dat de hypotheekrente laag staat, wil jij je opties vast en zeker in kaart brengen. Het verlagen van de hypotheekrente is voor velen gek genoeg toch niet direct het eerste waar ze aan denken. Maar, dit moet zeker in overweging genomen worden. Wij leggen je dan ook graag uit wat de mogelijkheden zijn wanneer je jouw hypotheekrente zou willen verlagen, want bij jouw past hangt af van je persoonlijke en financiële situatie.

Hypotheekrente Verlagen (1)

Renteafkoop of rentemiddeling

Wanneer je jouw hypotheekrente wilt verlagen, kan je kiezen voor renteafkoop of rentemiddeling. Dit betekent dat je jouw oude rentevaste periode stopzet, en een nieuwe afsluit. Dit is helaas niet zonder extra kosten, aangezien je zo goed als elke situatie een vergoeding moet betalen aan jouw geldverstrekker hiervoor. 

Extra aflossen zonder kosten

Toch liever op zoek naar een andere manier om je hypotheekrente te verlagen? Dan kan je er ook voor kiezen om extra af te lossen zonder kosten. Afhankelijk van de geldverstrekker is het mogelijk om meer af te lossen zonder extra kosten. En, zodra je meer afgelost hebt, hoef je minder rente te betalen! Op deze manier is het dus ook mogelijk om jouw maandlasten te verlagen. 

Hypotheek oversluiten

Wil jij jouw hypotheekrente verlagen en is jouw rentevasteperiode al bijna voorbij? Dat komt goed uit! Dan wordt het tijd om actie te ondernemen en te kijken wat de huidige stand is van de rentes bij andere geldverstrekkers. Vraag hier voor het gemak wel even een advies voor aan, dan weet je in ieder geval zeker dat je de meest voordelige situatie kiest!

Wat kan SpaaQ voor jou betekenen?

Wil jij graag een gedegen, onafhankelijk advies m.b.t. het verlagen van jouw hypotheekrente? Laat hier je gegevens achter en een van onze hypotheekadviseurs belt je terug voor een vrijblijvend gesprek!

The form contains errors