header-bottom

Kan ik een huis kopen zonder spaargeld?

29-11-2020

Kan ik een huis kopen zonder spaargeld?

Een huis kopen zonder een vette spaarrekening, kan dat wel? Deze opmerking horen we vaak tijdens een eerste gesprek: “Wij willen zo graag een huis kopen, maar we hebben geen spaargeld!” Is het kopen van een huis afhankelijk van je spaartegoed? Absoluut niet! Wanneer jij een huis wilt kopen dan kijkt de bank wat je elke maand kunt missen op basis van je inkomen en overige vaste lasten aan leningen of afbetalingen. De bank kijkt helemaal niet wat jij op je spaarrekening hebt staan.

Hoe weet de bank dan dat jij een betrouwbare en degelijke klant bent? Je hebt nota bene al je extra geld besteed aan vakanties en leuke dingen. De bank denkt dat jij een feestbeest bent die de hypotheeklast niet altijd keurig op tijd kan betalen. Gelukkig voor alle levensgenieters; hierover hoeven we ons geen zorgen te maken. Ofwel, ook wanneer je je spaargeld graag aan het leven uitgeeft. Een huis kopen terwijl je geen spaargeld hebt is mogelijk!

Dus een huis zonder spaargeld kopen kan?

Zonder spaargeld kan je namelijk gewoon een huis kopen. Om te weten of jij moreel gezien een maandlast voor een hypotheek elke maand keurig volgens afspraak zal betalen, bepaald de bank naar aanleiding van je “betaal moraliteit” en niet op basis van je “spaar gedrag”. Heeft er bijvoorbeeld in het verleden elke week een incassobureau op je stoep gestaan, dan zou het kunnen dat je daarover wat extra uitleg zal moeten geven om de hypotheek rond te krijgen. Iedereen kan toch wel eens in financieel zwaar weer hebben gezeten? En zelfs dan, hoeft dat geen reden te zijn om een hypotheek aanvraag af te wijzen.
Wij van SpaaQ doen er alles aan dat jij als klant van ons, de hypotheek krijgt die het beste bij je past en die wij samen met jouw tot in de details goed doornemen.

Ben jij die hardwerkende levensgenieter die toch wel heel graag een start wil maken op de woningmarkt?
Laten we dan in dit nieuwe jaar, 2019, de knoop doorhakken. Wij van SpaaQ zijn dol op starters zonder spaargeld! Een huis is uiteindelijk je beste investering of spaarpot, omdat het jouw uiteindelijk veel meer oplevert dan rente op spaargeld. Bekijk hier meer informatie over een hypotheek afsluiten of kom gauw langs voor een afspraak. We kijken naar je uit en laat je spaarpot maar lekker thuis! ????

Meer informatie nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

The form contains errors