header-bottom

Hypotheek berekenen bij SpaaQ

Maximale hypotheek berekenen

Oriënteren begint bij je zelf

Of je nu je eerste woning koopt of je gaat verhuizen naar een nieuwe woning een hypotheek berekenen geeft altijd veel vragen. Kan ik de woning wel betalen die ik heb gezien? Hoe moet de je hypotheek maandlast berekenen? Alle online hypotheek bereken tools geven je inzicht wat je maximale hypotheek zou kunnen zijn.

En, als je er nu toch bent, plan dan ook direct even een vrijblijvende afspraak in met onze hypotheekadviseurs. Zodoende weet je precies wat alle mogelijkheden zijn, en komt is jouw nieuwe paleis snel binnen handbereik!

Maximale hypotheek berekenen

Is het je opgevallen dat je bij verschillende online tools verschillende uitkomsten ziet? Het berekenen van de maximale hypotheek is afhankelijk van veel factoren. Denk bijvoorbeeld aan de rente die je gaat betalen en het inkomen dat je hebt. Een ing hypotheek berekenen kan zo een andere uitkomst hebben als dat je een abn hypotheek berekend. Dit heeft te maken met de rente en voorwaarden van de verschillende geldverstrekkers.

De maximale hypotheek berekenen met een online tool als je een nieuwe hypotheek afsluit is bijna onmogelijk.

De online tools houden geen rekening met je overgangsrecht of misschien wel je aflosstand.
Om je nieuwe lening te berekenen geeft het met een goede indicatie van de mogelijkheden maar onze tip is om samen met de adviseur dit te bespreken en voor je laten uitrekenen.

De vraag die wij dan ook vaak krijgen is wat is mijn maximale hypotheek? En hoe wordt mijn maximale hypotheek berekend? Het is niet 123 tadaa hier is jouw maximale financiering. Aan de hand van de inventarisatie die je samen met de adviseur doet kan hij jou haarfijn uitleggen wat jouw maximale mogelijkheden zijn.

Onze conclusies is daarom dat je een hypotheek berekenen online eigenlijk niet helemaal passend is. Het afsluiten van een hypotheek is in elke situatie maatwerk. Je maakt keuzes voor de aankomende jaren.

Onafhankelijk hypotheek berekenen

Het woord zegt het al onafhankelijk hypotheek berekenen. Je zit niet vast aan 1 aanbieder maar je hebt de keuze uit verschillende banken. Bij SpaaQ hebben we op dit moment 34 aanbieders die jou kunnen voorzien van een onafhankelijk hypotheek berekening.
Het voordeel van het onafhankelijk hypotheek berekenen is dat de uitkomst bij elke geldverstrekker anders is. Een rabobank hypotheek berekenen kan je zomaar enkele duizenden euro’s schelen op jouw maximale hypotheek in vergelijking met een ing hypotheek berekenen. Naast de grote en bekende banken zijn er ook nog andere geldverstrekkers die jou kunnen voorzien van een lening.

Een onafhankelijk hypotheek bereken is daarom ook erg prettig omdat je zo precies weet welke voorwaarden en rentes er beschikbaar zijn en waar jij de hoogste hypotheek kan krijgen.

Berekenen hypotheek maandlast

Hypotheek maandlast berekenen:  is het goed om te weten hoe je maandlast tot stand komt. Hierbij zijn 3 onderdelen van belang:

  • Rente
  • Hoogte hypotheek
  • Looptijd van de lening

Zodra je die weet kan je de maandlast gaan berekenen. De onlinehypotheek berekenen tools geven je daarmee een goed idee wat de hypotheek last zal zijn. Ook hier zal je zien dat het per onafhankelijke hypotheek calculatie verschillende uitkomsten heeft.

Wat heb je nodig om een hypotheek te berekenen?

Er is natuurlijk een standaard waaraan voldaan moet worden. Enkel de standaard wordt steeds uitgebreider wat betreft de voorwaarden en eisen van de banken. Om je hypotheek te kunnen berekenen heb je het volgende nodig:

  • Inkomsten gegevens
  • Ben je ondernemer of ben je in loondienst
  • Heb je nog andere schulden of verplichtingen?
  • Koop je de woning alleen of samen?
  • Hoe ziet jouw pensioen eruit?
  • Ben je ooit gescheiden?
  • Heb je al een hypotheek? ( dan hebben we en hypotheek overzicht nodig)

Het laatste punt is misschien wel de meest verwarrende. Want veelal wordt er gedacht ik verkoop toch mijn huis en ik los mijn hypotheek dan toch af? Dat klopt! Maar fiscaal gezien neem je de regels mee naar een nieuwe hypotheek. Ook als je ooit getrouwd bent geweest en je bent gescheiden heb je nog meerdere fiscale regels die om de hoek kunnen komen kijken. Last but not least: Wat doe je met je overwaarde? Dat is vandaag de dag een vrij onbekend terrein voor velen. Welke regels daaraan vasthangen lees je hier ‘’ Wat kan ik doen met mijn overwaarde?’’ 

Hoe een hypotheek berekenen voor een ondernemer?

Veel ondernemers zien het berekenen van een hypotheek als gedoe. Zoveel papierwerk voor een lening heb ik nog nooit meegemaakt zeggen ze vaak. Een ondernemer moet doen waar hij goed in is en niet de stapels papier werk door moeten voor een hypotheek berekening vinden wij. Veelal wordt er tegenwoordig gewerkt met een financiële analyse vanuit een rekenexpert. Ofwel de inkomstenverklaring genoemd. Als ondernemer kan je jouw boekhouder de opdracht geven de documenten die worden gevraagd voor te bereiden en in te dienen bij een onafhankelijk rekenexpert. 90% van de hypotheek berekeningen die wij maken zijn gebaseerd op zo’n rapport. Voordeel voor jou als ondernemer is dat je geen enkele discussie meer hebt met de bank over jouw inkomen. Dit laten we vaststellen aan het begin van jouw hypotheek avontuur.

Voor onze adviseurs is het lezen van jaarcijfers net een boek. Alle jaarcijfers vertellen een verhaal over jouw onderneming. Het ene jaar misschien iets minder dan het jaar daarna. We denken graag mee in het vaststellen van jouw inkomen. Mocht je hypotheek zzp berekenen kijk dan eens naar de fiscale winstberekening. Dit inkomen komt vaak overeen met het toet inkomen waarmee we jouw maximale hypotheek kunnen vaststellen.

Wat kan SpaaQ voor jou betekenen?

Wil jij graag een gedegen, onafhankelijk advies voor jouw hypotheek? Waarbij jouw wensen voorop staan? Laat hier je gegevens achter en een van onze hypotheekadviseurs belt je terug voor een vrijblijvend gesprek!

The form contains errors