header-bottom

NHG hypotheek buitenlands inkomen

Bennie 31-12-2022 4 minuten

NHG hypotheek met buitenlandse inkomen


Een NHG hypotheek afsluiten met een buitenlandse valuta. Als je een hypotheek wilt afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), is het belangrijk om te weten dat de lening gedurende de gehele looptijd in euro's moet zijn. Hoewel het niet is toegestaan om te toetsen op basis van een inkomen in een vreemde valuta, dient de geldverstrekker zo nodig maatregelen te treffen om het valutarisico te beperken. Het is niet toegestaan om de lening gedurende de looptijd om te zetten in een andere valuta dan euro's.

De NHG is een garantie die wordt verstrekt door de Nationale waarborgfonds hypotheken die voldoen aan bepaalde voorwaarden. De garantie biedt bescherming aan de consument bij betalingsproblemen en kan helpen om een lagere rente te krijgen op de hypotheek. Als je een hypotheek met NHG afsluit, ben je verplicht om een hypotheek te nemen die volledig in box 1 valt. Dit betekent dat je tijdens de looptijd van de hypotheek de hypotheekrente kan aftrekken als dit van toepassing is in jouw situatie. Maar vooral dat het geld gebruikt is voor een aankoop of verbetering van een woning.

Als je een inkomen hebt in een vreemde valuta en je wilt een hypotheek met NHG afsluiten, dan is het belangrijk dat je weet dat dit niet mogelijk is. Het is wel mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een andere valuta dan euro zonder NHG. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de geldverstrekker een wisselkoers en afslag hanteert bij het afsluiten van een hypotheek met buitenlands in een vreemde valuta.

 

Wat is dan wel mogelijk bij NHG?


De werkgeversverklaring en salarisstrook vanuit het buitenland (Lees Europa) is wel toegestaan als het inkomen in euro’s wordt uitbetaald op een Nederlandse bankrekening en je voldoet aan de voorwaarden die NHG stelt. Welke voorwaarden dat zijn lees je hier 

Wil je meer weten?

Als je overweegt om een hypotheek af te sluiten en je hebt een inkomen in een vreemde valuta, is het verstandig om advies te vragen aan een professioneel, zoals de adviseurs van SpaaQ. Wij kunnen je helpen om een weloverwogen beslissing te maken en om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent wat jouw hypotheekaanvraag inhoudt.