header-bottom

Einde rentevaste periode

Einde rentevaste periode: wat te doen?

Loopt jouw rentevaste periode binnenkort af? Dan is het tijd om op onderzoek uit te gaan! De kans is namelijk heel groot dat jij een stuk goedkoper bij een andere bank terecht kan. Wie wil dat nou niet?! Ben jij benieuwd naar de goedkoopste oplossing voor jouw situatie? Vraag dan hieronder direct een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze hypotheekadviseurs!

Einde Rentevasteperiode (1)

Een nieuw rentevoorstel

Vaak ontvang je, wanneer jouw rente vaste periode afloopt een nieuw voorstel van jouw geldverstrekker. In de meeste situaties kun je kiezen uit alle verschillende renteperiodes die een geldverstrekker heeft. Je mag dus best vragen naar andere looptijden wanneer je enkel een huidige renteperiode ontvangt. Je moet vervolgens een keuze maken, bestaande uit de opties: 

- Hypotheek afsluiten bij een nieuwe geldverstrekker

- Een nieuwe rente kiezen

- Aflossen

Let op! Je moet tijdig reageren op dit voorstel, anders wordt dezelfde rente weer vastgezet voor hetzelfde aantal jaren als voorheen. Tijd voor actie dus!

Een nieuwe rente

Wanneer je het voorstel van jouw huidige geldverstrekker interessant vind, dan is het mogelijk om deze nieuwe rente te kiezen. Hier komen dan ook geen extra kosten bij kijken. Echter adviseren wij je om altijd even verder te kijken dan je neus lang is... Wellicht kan het namelijk nog goedkoper!

Oversluiten bij SpaaQ

Heb je er voor gekozen om te kijken naar andere opties? Dan is het handig om dit samen met een expert even door te nemen. Zo weet je zeker dat je kiest voor de meest voordelige rente in jouw situatie. Houdt er wel rekening mee dat je hier tijdig mee begint. Het oversluiten van een hypotheek kan namelijk tijd kosten. Begin daarom direct met ori├źnteren na het ontvangen van jouw nieuwe rentevoorstel, zo ben je er zeker van dat alles tijdig afgerond kan worden.┬á

Aflossen

Heb je toevallig veel gespaard, en wat extra centjes over? Dan is het ook een optie om te gaan aflossen. Het is namelijk zo dat je aan het einde van de rentevastperiode zonder boeterente helemaal of gedeeltelijk kunt gaan aflossen!

 

Waar moet je op letten?

  • Het aanbod van je bank kan fouten bevatten: Naast het feit dat jouw bank niet altijd de meest voordelige optie zal toezenden in het nieuwe voorstel, kunnen er ook andere fouten voorkomen. Een veelvoorkomende is bijvoorbeeld het feit dat de bank niet op de hoogte is van de flinke stijging in waarde van jouw woning. Dan is de aangeboden rente waarschijnlijk veel te hoog!
  • Weinig tot geen kosten bij oversluiten: soms zijn mensen wat huiverig wat betreft het oversluiten van een hypotheek. Maar, wist je dat je aan het eind van jouw rentevasteperiode geen oversluitboete hoeft te betalen? Met een overstap naar een andere bank kan je dus vaak duizenden euro's besparen!

Wat kan SpaaQ voor jou betekenen?

Wil jij graag een gedegen, onafhankelijk advies voor het einde van jouw rentevasteperiode? Laat hier je gegevens achter en een van onze hypotheekadviseurs belt je terug voor een vrijblijvend gesprek!

The form contains errors