header-bottom

Ik wil een hypotheek met buitenlands inkomen

Hypotheek Buitenlands Inkomen

Maar bij wie kan ik dan een aanvraag doen?

Vandaag de dag zijn er niet veel geldverstrekkers die op basis van een andere valuta dan de euro’s een hypotheek willen verstrekken. Nadat we een aantal geldverstrekkers hadden gebeld met de vraag of het mogelijk is een hypotheek af te sluiten met een buitenlands inkomen, was het vaakst gegeven antwoord: ‘’ Helaas niet i.v.m. het valutarisico vinden wij dit te risicovol’’

Welke aanvragen krijgen wij vaak?

Het verzoek dat wij vaak krijgen van mensen ziet er als volgt uit. ‘’ Ik werk zowel in het buitenland als in Nederland maar krijg mijn inkomen in een ander valuta uitbetaald, kan ik dan een hypotheek afsluiten?

Een hypotheek afsluiten met buitenlands inkomen onduidelijk

Er ontstaat online veel onduidelijkheid over de voorwaarden van het afsluiten van een hypotheek met een buitenlands inkomen. Dit komt omdat er geen advies gegeven mag worden en de situatie waarin je je bevindt vaak niet binnen een kadertje past.
De hypotheekmarkt is vooral gebaseerd op situaties die binnen een kader passen. Dat is vaak prima, maar wanneer je hier niet in past, en je bijvoorbeeld een hypotheek wilt afsluiten met dollars, dan krijg je al snel een groot, rood kruis en is er niets mogelijk.

Conclusie hypotheek met buitenlands inkomen kan prima!

Conclusie: het afsluiten van een hypotheek met een buitenlands inkomen of een andere valuta is mogelijk, maar er moet wel zorgvuldig worden uitgezocht of het in jouw specifieke situatie ook mogelijk is.

Wat kan SpaaQ voor jou betekenen?

Nederlandse tijd

The form contains errors


Veel gestelde vragen

Kan ik een hypotheek krijgen met een buitenlands inkomen?

Jazeker, een hypotheek krijgen met een andere valuta is zeker mogelijk. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie. Elke situatie is anders maar onze adviseur kan je direct aangeven of jouw situatie in aanmerking komt.

Betaal ik een hogere rente als ik geen euro’s verdien?

Je betaalt net als ieder ander de actuele marktrente. Er is geen sprake van een renteopslag bij de geldverstrekkers die wij aanbieden.

Kan ik minder hypotheek krijgen met een andere valuta inkomen?

Je kan tussen de 85% en 100% financieren van de marktwaarde van de woning. Sommige geldverstrekkers verwachten dat je eigen geld inbrengt om het risico te verlagen.

Ik heb een buitenlandse onderneming kan ik een hypotheek afsluiten?

Ja dit kan indien de onderneming gevestigd is binnen Europa. Het inkomen moet verklaarbaar zijn aan de hand van leesbare jaarcijfers. De historie moet worden aangetoond. Neem hiervoor contact op met een van onze adviseurs.

Met welke valuta kan ik een hypotheek afsluiten?

Met elke valuta die er bestaat is een hypotheek af te sluiten. Let hier wel bij op dat er een risico afslag in het inkomen kan zijn tussen de 70% en 90%.