Ik wil een hypotheek met buitenlands inkomen

Maar bij wie kan ik dan een aanvraag doen?

Vandaag de dag zijn er niet veel geldverstrekkers die op basis van een andere valuta dan de euro’s een hypotheek willen verstrekken. Nadat we een aantal geldverstrekkers hadden gebeld met de vraag of het mogelijk is een hypotheek af te sluiten met een buitenlands inkomen, was het vaakst gegeven antwoord: ‘’ Helaas niet i.v.m. het valutarisico vinden wij dit te risicovol’’

Welke aanvragen krijgen wij vaak?

Het verzoek dat wij vaak krijgen van mensen ziet er als volgt uit. ‘’ Ik werk zowel in het buitenland als in Nederland maar krijg mijn inkomen in een ander valuta uitbetaald, kan ik dan een hypotheek afsluiten?

Een hypotheek afsluiten met buitenlands inkomen onduidelijk

Er ontstaat online veel onduidelijkheid over de voorwaarden van het afsluiten van een hypotheek met een buitenlands inkomen. Dit komt omdat er geen advies gegeven mag worden en de situatie waarin je je bevindt vaak niet binnen een kadertje past.
De hypotheekmarkt is vooral gebaseerd op situaties die binnen een kader passen. Dat is vaak prima, maar wanneer je hier niet in past, en je bijvoorbeeld een hypotheek wilt afsluiten met dollars, dan krijg je al snel een groot, rood kruis en is er niets mogelijk.

Conclusie hypotheek met buitenlands inkomen kan prima!

Conclusie: het afsluiten van een hypotheek met een buitenlands inkomen of een andere valuta is mogelijk, maar er moet wel zorgvuldig worden uitgezocht of het in jouw specifieke situatie ook mogelijk is.

Wat kan SpaaQ voor jou betekenen?

Nederlandse tijd

The form contains errors