header-bottom

Verhuurhypotheek

Rente verhuurhypotheek

Zoals je kunt verwachten is de rente van de verhuur hypotheek hoger dan die je kunt krijgen wanneer je een hypotheek afsluit voor je eigen woning. Ook bij dit product zijn de rentes snel gedaald en liggen de percentages dicht bij elkaar in de buurt. Afhankelijk van welke verhuurhypotheek voorwaarden je nodig hebt en welke rentevaste periode je kiest, kan er een inschatting gedaan worden welke rente er voor jou gaat gelden. Hoe langer deze rentevaste periode is, hoe hoger de rente wordt. Er zijn diverse rentevaste periodes die je kunt kiezen, variërend van 1 tot en met 30 jaar.

Hoeveel woningen kan je bezitten?

Aan een extra woning kopen zitten wel restricties. Zo is er een maximum op het aantal te bezitten woningen bij bepaalde geldverstrekkers. De meeste geldverstrekkers willen dat je niet meer dan 4 woningen bezit. De reden hiervoor is dat zij zeggen: Indien je meer dan 4 woningen in je bezit hebt zien we je niet meer als consument maar als professional.

Als je meer dan 4 woningen wilt financieren zijn er andere mogelijkheden en kan je je beter laten voorlichten door een adviseur die vastgoedportefeuilles beheerd. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier!

Hypotheek omzetten naar verhuurhypotheek

Stel je voor, je gaat verhuizen naar het buitenland maar wilt wel graag je woning in Nederland blijven behouden. Wij kunnen garanderen dat er in de voorwaarden van jouw hypotheek staat dat je de woning niet mag verhuren. Dan heb je toch echt een probleem… Of toch niet? Het is mogelijk om jouw hypotheek over te sluiten naar een verhuurhypotheek, zodat je weer voldoet aan de voorwaarden die de bank van jou verwacht.

Als je dit niet doet loop je het risico dat je uiteindelijk de woning gedwongen moet verkopen. Hierbij komt kijken dat alle kosten die daarvoor gemaakt worden op jou verhaalt zullen worden, en je dus met een eventuele restschuld achterblijft.

Dat wil je toch niet? Dus, ben je aan het overwegen om jouw huidige woning te verhuren? Dan is het omzetten van jouw hypotheek naar een verhuurhypotheek dus wel verstandig!

Kan je overal een woning kopen en deze financieren met een investeringshypotheek?

Het antwoord hierop is ja, en nee. Het is afhankelijk bij welke geldverstrekker je de hypotheek afsluit. Bij NIBC is het niet mogelijk om overal een woning te financieren.

Zij geven aan dat het mogelijk is in de steden die zij hebben geselecteerd. De reden hiervoor is dat er steden zijn geselecteerd die mogelijk minder risico hebben dan andere steden. Bij de andere geldverstrekkers heeft de locatie van de woning geen invloed op de financiering.

Verhuurhypotheek boetevrij aflossen

Het boetevrij aflossen van een hypotheek is bij elke geldverstrekker mogelijk voor minimaal 10% van de hoofdsom per kalender jaar. En bij een verhuurhypotheek zijn er 4 verschillende aanbieders waarbij 15% de max is dat je boetevrij mag aflossen.

Wanneer je boven de 10 tot 15 procent gaat zitten, dan kan het zijn dat je een boete moet betalen voor het vervroegd aflossen van de hypotheek. Wil je nu toch snel extra aflossen? Doe dit dan verstandig door een extra aflossing aan het einde van het jaar, en een extra aflossing aan het begin van het nieuwe jaar in te plannen.

Verhuurhypotheek vergelijken met verschillende aanbieders

Al snel denk je dat je met een verhuurhypotheek bij ING of ABN het gemakkelijkste uit komt. Dat is helaas te snel gedacht. Beide partijen staan het onder voorwaarden niet toe dat de woning wordt verhuurd indien deze niet bestemd is voor ‘eigen gebruik’ (lees: eigen woonadres).

Er zijn vier partijen die wij willen uitlichten in de mogelijkheden om een financiering voor de verhuur te kunnen afsluiten. De grootste verschillen zitten in de maximale financiering die je kunt krijgen op basis van de Marktwaarde in verhuurder staat. Dit start bij maximaal 70% tot 90%. Weten welke partijen dit zijn en daar een hypotheek afsluiten? Of benieuwd welke risico’s er komen kijken bij het afsluiten van een verhuur hypotheek? Neem dan contact met ons op!

De oplossing voor emigranten met een huis in Nederland: de verhuurhypotheek

Verhuizen naar het buitenland maar toch je woning behouden? Lees hier meer

Wat kan SpaaQ voor jou betekenen?

Meer informatie nodig over een verhuurhypotheek? Laat hier je gegevens achter, dan nemen wij snel contact met je op!

reCaptcha is niet gelukt

The form contains errors