header-bottom

Verbouwingshypotheek

​Verbouwingshypotheek

De mogelijkheid om je verbouwing te financieren!

Stel je eens voor… Je woont al jaren in jouw prettige woning, maar wilt graag iets aan je woning veranderen. Een verbouwing of renovatie is dan de logische stap die volgt. Wist je dat je de financiering van de verbouwing met een hypotheek zo kunnen betalen? Een verbouwingshypotheek heeft dit namelijk als doel! Nieuwsgierig? Wij hebben hier alle informatie voor je op een rij gezet!

De verschillende soorten verbouwingen

Wanneer je van plan bent om jouw verbouwing te financieren met een verbouwingshypotheek, dan is het belangrijk om op voorhand even te kijken of het ‘soort verbouwing’ wel door de hypotheek wordt gedekt. Het is namelijk zo dat de mogelijkheden om een verbouwing met een hypotheek te financieren afhankelijk zijn van het type verbouwing. Zo kennen wij verbouwingen als: 

  • Kwaliteitsverbeterende verbouwingen: dit zijn verbouwingen waarbij men zich richt op het vernieuwen van de badkamer of keuken. 
  • Energiebesparende verbouwingen: dit zijn verbouwingen waarbij het huis wordt verduurzaamd, door bijvoorbeeld te kiezen voor HR++ glas of zonnepanelen. 
  • Volumevermeerderende verbouwingen: dit zijn verbouwingen waarbij men kiest voor een uitbouw, serre of dakkapel.

Het is dus van belang dat een verbouwing niet enkel ter decoratie is, maar ook echt een ‘doel’ heeft. Het moet dus echt met de woning zelf gebeuren. Houd hierbij wel rekening dat het bij kwaliteitverbeterende verbouwingen en volume vermeerderende verbouwingen belangrijk is dat je voorafgaand aan de verbouwing een overwaarde hebt op je woning. Dit is namelijk nodig om ervoor te zorgen dat je woning na de verbouwing niet meteen onder water staat’.

Benieuwd of jouw verbouwingsplannen hiervoor in aanmerking komen? Raadpleeg dan voor de zekerheid even een van onze experts en bespreek je plannen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek!

Verschillende vormen van een verbouwingshypotheek

Heb je te horen gekregen dat de verbouwing wordt gedekt? Top! Dan is het nu noodzaak om te beslissen welke vorm van een verbouwingshypotheek het beste bij jouw situatie past. Zo kun je kiezen voor o.a. het verhogen van de inschrijving van je huidige hypotheek, maar ook voor het afsluiten van een tweede hypotheek over het oversluiten naar een hogere hypotheek. Ook in deze situatie kan een adviesgesprek vaak veel voordelen bieden. Zo ben je er zeker van dat je de goedkoopste oplossing kiest!

Wat kan SpaaQ voor jou betekenen?

De keuze voor een hypotheekvorm maak je niet dagelijks en is niet gemakkelijk. Zit je nog steeds met de vraag welke hypotheekvorm je moet kiezen? Vraag dan advies aan een van onze adviseurs. Tijdens een belafspraak kan hij je gemakkelijk uitleggen hoe deze hypotheek werkt maar ook wat hij voor jou kan betekenen.

The form contains errors