header-bottom

Wat kan ik lenen voor een woning?

28-07-2021

'Wat kan ik lenen voor een woning?', is een vraag die wij regelmatig gesteld krijgen. Pas op het moment dat je weet wat je zou kunnen lenen is jouw zoektocht naar een huis namelijk compleet. Je weet welk budget je hebt voor de maximale hypotheek en wat je kan uitgeven voor het kopen van een huis. De vraag wat kan ik lenen is niet vrij eenvoudig te beantwoorden. Maar we gaan het toch proberen! Zo proberen we antwoord te geven op de vraag: 'kan ik dit huis betalen?' en bieden we zowel online als op ons kantoor de mogelijkheid om je maximale hypotheek te berekenen

 

Wat kan ik lenen met mijn inkomen?


Afhankelijk van jouw inkomen, schulden, eigen vermogen en waarde van de woning kan je rekening houden met de volgende hypotheek bedragen:

Je verdient

Maximale hypotheek

30.000 euro

€ 137.442

40.000 euro

€ 188.078

50.000 euro

€ 241.126

60.000 euro

€ 303.819

70.000 euro

€ 379.774

80.000 euro

€ 453.317

90.000 euro

€ 520.832

*Hierbij is geen rekening gehouden met eventuele registraties in het BKR. In de berekening is rekening gehouden met een rente van 1,51%. Naar aanleiding van deze berekening zijn er geen rechten te ontleden.

Hoeveel hypotheek woning

Hoeveel kan ik lenen voor een hypotheek?

Als je een woning alleen koopt dan kan je als grove schatting het tabel hierboven als indicatie nemen. Jouw situatie kan net anders zijn waardoor de getallen veranderen in positieve of in negatieve zin. Laat een van onze adviseurs je daarbij helpen en je een goed beeld geven van wat de mogelijkheden zijn. Hoeveel hypotheek samen met een partner kan krijgen bijvoorbeeld. Die berekening is ook weer anders dan in het tabel hierboven.

Wat kan ik maximaal lenen?

Zoals je ziet ligt het aan meerdere factoren om daar een antwoord op te kunnen geven. De factoren die een rol spelen op de vraag wat je kan lenen voor een huis zijn:

 • Waarde van de woning, ook wel de marktwaarde genoemd
 • Hoogte van jouw inkomen
 • Regels van de bank

 

 • Daar waar onze aankoopmakelaar faalde, schitterde Bennie. We hadden flinke vertraging opgelopen door onze aankoopmakelaar, die slecht communiceerde en ons liet zwemmen. Bennie wist door hard te werken de vertraging in te lopen en zelfs een deel van onze vragen -die normaliter voor de aankoopmakelaar zijn- te beantwoorden. Hierdoor kreeg hij alsnog tijdig de hypotheek voor ons rond. Ook de communicatie met Bennie was zeer positief: transparant en duidelijk.

  Pexels Pixabay 220453

  Leo Hoekstra

  stars
 • }Weten wat je kunt lenen met jouw inkomen?

Indien je starter bent op de woningmarkt zijn er twee verschillende hypotheken die nog fiscaal voordeel genieten. Dit zijn Annuiteiten en Lineair. Bij SpaaQ heb je de keuze uit 36 verschillende geldverstrekkers die jouw hypotheek aanvraag willen beoordelen en accepteren. Ben je geen starter? Dan kan het zijn dat aflossingsvrij of misschien wel banksparen tot een van de mogelijkheden behoord. Overigens kan je als starter ook gebruik maken van een aflossingsvrije hypotheek. Echter, laat je daar goed over informeren door jouw adviseur.

Weten wat je kunt lenen met jouw inkomen? Of wil je meer informatie over hypotheken? Plan dan hieronder een vrijblijvend adviesgesprek in of neem contact met ons op. Meer informatie over hypotheek aanvragen