header-bottom

Een hypotheek aanvragen: hoe werkt het?

09-05-2021

Wil jij een huis kopen? Dan is de kans groot dat je binnenkort een hypotheek gaat aanvragen. Is dit de eerste keer? Dan is het handig om op de hoogte te zijn van de verschillende stappen welke worden doorlopen bij het online aanvragen van een hypotheek. Want, hoe werkt een hypotheek aanvragen precies? Hieronder tref je de werkwijze van SpaaQ met betrekking tot het aanvragen van een lening bij de bank voor jouw hypotheek. En zoals je ziet: binnen enkele, simpele stappen is jouw droomwoning dalijk binnen handbereik!Online hypotheek aanvragen stappenplan

Het aanvragen van een online hypotheek is niet zo moeilijk als je denkt. Het is daarentegen wel noodzakelijk om onderstaand stappenplan te volgen:

  • Kies de juiste hypotheek

Een hypotheek aanvragen begint natuurlijk bij het kiezen van de juiste hypotheek. Hierbij wordt er rekening gehouden met het bedrag wat je wil lenen en met de voorwaarden die van toepassing zijn op de lening. Je kunt hiermee in kaart brengen welke hypotheek er aansluit bij wat je zoekt. Het is overigens belangrijk om niet alleen te kijken naar de prijs van de hypotheek maar om ook zaken als service mee te nemen. Om een zo goed mogelijke keuze te kunnen maken is het handig om gebruik te maken van onze diensten als adviseur. Wij helpen je om altijd weer de meest voordelige hypotheek te vinden voor jouw persoonlijke situatie en adviseren je graag over de mogelijkheden!

  • Laat de woning taxeren

Als je precies wilt weten hoeveel je kunt lenen is het van belang om de nieuwe woning te laten taxeren. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat je niet meer kunt lenen dan de woningwaarde van de nieuwe woning. Deze verplichting voor het opstellen van een taxatie geldt sinds 2018 voor alle nieuwe hypotheken. Voor het laten uitvoeren van een taxatie ben je in totaal tussen de 400 en 600 euro kwijt. Dit is veel, echter is het wel noodzakelijk als je een hypotheek wilt aanvragen. Ook voor dit onderdeel is het noodzakelijk om een adviseur in te schakelen, dit kan je namelijk niet zelf doen. 

  • Vraag een offerte aan

De volgende stap is een hypotheek offerte aanvragen. Dit doe je eigenlijk altijd via de adviseur die je in hebt geschakeld voor het afsluiten van de hypotheek. Onze adviseur gaat aan de slag om een offerte op te stellen voor de hypotheek die je nodig hebt. Om dit te kunnen doen zal de adviseur de nodige gegevens vragen. Hier kan je denken aan onder andere je inkomsten, je vermogen, je andere financiële verplichtingen, je polis gegevens en de gegevens van de woning die je op het oog hebt. Door te kiezen voor een goede adviseur ben je in staat om het best mogelijke advies te krijgen omtrent het afsluiten van een goede hypotheek die aansluit bij wat je zoekt. Onze adviseur is altijd onafhankelijk en zal altijd jouw belangen op de eerste plaats zetten bij het vergelijken van de offertemogelijkheden.

  • Onderteken de offerte

Heeft de adviseur de offerte opgemaakt? Dan is het tijd om deze te onderteken. Bij de offerte krijg je eerst een renteaanbod en een voorgestelde hypotheeksom. Dit zijn de bedragen die je kunt lenen en de hoeveelheid rente die je kwijt bent voor de afgesloten lening. Wanneer je het er mee eens bent kun je de offerte voor de hypotheek ondertekenen. Het is super belangrijk om advies in te winnen bij de adviseur over de gegevens in de offerte. Dit is namelijk de persoon die alles weet over de nodige voor- en nadelen van een bepaalde offerte. Zo kom je nooit voor verassingen te staan!

  • Bezoek de notaris

De laatste stap voor online een hypotheek aanvragen is het bezoeken van de notaris. Dit doe je als je de offerte hebt getekend. Heb je de offerte getekend dan is deze aan te merken als bindend. Alle officiële stukken worden naar de notaris gestuurd. Dit is de persoon die bevoegd is om een akte van de hypotheek op te stellen. Hierin staan eigenlijk alle afspraken die met de bank zijn gemaakt. Ook krijg je gelijk de leveringsakte van het huis. Met deze akte in bezit ben je officieel eigenaar geworden van de nieuwe woning.The form contains errors

Online hypotheek aanvragen?

Wil jij ook online een hypotheek aanvragen? Maak dan via onderstaande knop een afspraak met een van onze hypotheek experts en ontvang een vrijblijvend adviesgesprek.