Hypotheek vergelijken

26-11-2020

Hypotheek vergelijken waar begin je?

Je hypotheek vergelijken bij de consumentenbond is een goede optie. Zij zijn onafhankelijk en hebben een lijst met voorwaarden van geldverstrekkers. 9 van de 10 keer komt jouw adviseur met een geldverstrekker bij je aan waarvan hij zegt :‘’ Dit is de bank die bij jullie past, ik heb jullie hypotheek vergeleken met verschillende aanbieders maar deze springt eruit’’ Maar hoe vergelijkt jouw adviseur dan jouw hypotheek?

Jouw situatie en de toekomst

Het is prettig om voor je zelf een beeld te hebben hoe je situatie erin de toekomst uit gaat zien. Hoelang blijf je in een woning wonen? Jouw situatie nu heeft invloed op jouw toekomst. Wat kan je maximaal lenen? Op basis van je inkomen wordt jouw maximale hypotheek vergeleken met alle geldverstrekkers. Bij de ene kan je meer krijgen dan bij de ander. Een vast gegeven is dat bij de aanbieder met de laagste hypotheekrente je vaak iets minder kan lenen dan bij een aanbieder een wat hogere rente heeft.

Hypotheekvormen vergelijken

Er zijn een heel aantal hypotheek vormen in Nederland verkrijgbaar. De hypotheken die het meeste vergeleken worden zijn de annuïteiten en lineaire hypotheek. Vandaag de dag zien wij dat er meer wordt afgelost en minder aflossingsvrij wordt afgesloten. Door de hypotheek te vergelijken kom je erachter dat soms aflossingsvrij een goede optie is. Dit hangt wel af van jouw persoonlijke situatie.

Hypotheekrente vergelijken

Hypotheekrente vergelijken
Oh daar heb je zoveel keuze in dat je soms de weg echt kwijtraakt. De een zegt:’’ je moet hem zolang als mogelijk vastzetten want, ik heb nog een rente gehad van 9%’’ Heb je wel eens na gedacht waarom er niet op internet staat ‘’Hé jij, je moet je rente voor 10 jaar vastzetten want dat is de beste optie’’ Het is nou eenmaal zo dat je de hypotheekrente kan vergelijken en dus zelf kan kiezen welke je hypotheekrente je kiest. Het is niet mogelijk dat een adviseur zonder inventarisatie (dus jouw persoonlijke situatie in beeld gebracht te hebben) tegen je zegt ik zou voor 10 jaar gaan. Je hypotheekrente vergelijken is zeer belangrijk voor jouw toekomst!

Hypotheekvoorwaarden vergelijken

De blog zou te kort zijn als we hier alle voorwaarden neer gaan zetten. Iedere geldverstrekker heeft een boekwerk aan voorwaarden. Het is ons als adviseurs gelukkig gemakkelijker gemaakt om jouw hypotheek te vergelijken. Dit hebben ze gedaan door de belangrijkste voorwaarden in hun acceptatiegids te zetten. In specifieke situaties heb je wel eens voorwaarden die een bank stelt waar je niet aan kan voldoen. Klein voorbeeld : De ABN AMRO geeft aan dat als je een tijdelijk dienstverband hebt je minimaal 6 maanden in dienst van je werkgever moet zijn om gebruik te mogen maken van de intentieverklaring. Wist je dat al? Bij de meeste geldverstrekkers mag je met een intentieverklaring direct aankloppen.
Bij SpaaQ zijn onze adviseurs op de hoogte van alle actuele acceptatieregels en dat is belangrijk bij de hypotheek vergelijken en de voorwaarden hiervan.

Hoe vergelijken wij jouw hypotheek?

Bij SpaaQ maken wij er een sport van om de beste hypotheek voor jou te vinden. Daarom willen we ook alles van je weten om het beste eruit te halen. Het leuke daaraan is dat we intensief bezig zijn voor jou om te kijken of we niet een betere deal kunnen vinden. Of door een creatieve oplossing het toch mogelijk is om een hypotheek af te sluiten. Bijvoorbeeld hoe je een hypotheek afsluit zonder eigen geld.  Door de systemen die wij hebben en ons eerste gesprek kan de adviseur precies zien welke geldverstrekker er bij jouw past. Door verschillende hypotheken te vergelijken komen we precies uit bij de beste hypotheek die bij jouw past.

The form contains errors