header-bottom

Hypotheek vergelijken

26-11-2020

Hypotheek vergelijken waar begin je?

Je hypotheek vergelijken bij de consumentenbond is een goede optie. Zij zijn onafhankelijk en hebben een lijst met voorwaarden van geldverstrekkers. 9 van de 10 keer komt jouw adviseur met een geldverstrekker bij je aan waarvan hij zegt :‘’ Dit is de bank die bij jullie past, ik heb jullie hypotheek vergeleken met verschillende aanbieders maar deze springt eruit’’ Maar hoe vergelijkt jouw adviseur dan jouw hypotheek?

 

Jouw situatie en de toekomst

Het is prettig om voor je zelf een beeld te hebben hoe je situatie erin de toekomst uit gaat zien. Hoelang blijf je in een woning wonen? Jouw situatie nu heeft invloed op jouw toekomst. Wat kan je maximaal lenen?

Op basis van je inkomen wordt jouw maximale hypotheek door een van onze adviseurs vergeleken met alle geldverstrekkers. Bij de ene kan je meer krijgen dan bij de ander. Een vast gegeven is dat bij de aanbieder met de laagste hypotheekrente je vaak iets minder kan lenen dan bij een aanbieder een wat hogere rente heeft. Wij zullen samen met jou bekijken welke hypotheekrente en maximale hypotheek voor jou het meest interessant is. 

Hypotheekvormen vergelijken

Vervolgens is het ook van belang om te weten in welke hypotheekvorm je geïnteresseerd bent. Er zijn namelijk een heel aantal hypotheek vormen in Nederland verkrijgbaar. De hypotheken die het meeste vergeleken worden zijn de annuïteiten en lineaire hypotheek. Vandaag de dag zien wij dat er meer wordt afgelost en minder aflossingsvrij wordt afgesloten. Door de hypotheek te vergelijken kom je erachter dat soms aflossingsvrij een goede optie is. Dit hangt wel af van jouw persoonlijke situatie.

Hypotheekrente vergelijken

Daarna is het noodzaak om samen de hypotheekrente te vergelijken. Over dit onderdeel van het hypotheekaanvraag proces zijn de meningen dan ook vaak verdeelt. De een zegt:’’ je moet hem zolang als mogelijk vastzetten want, ik heb ooit namelijk een rente gehad van 9%’’ De ander houdt daar weer een hele andere mening op na. Gelukkig kunnen wij gemakkelijk de hypotheekrentes vergelijken en dus zelf kiezen welke hypotheekrente in jouw situatie het meest geschikt is. Het is niet mogelijk dat een adviseur zonder enige inventarisatie (dus zonder jouw persoonlijke situatie in beeld gebracht te hebben) te hebben uitgevoerd, tegen je kan zeggen dat je standaard voor een X aantal jaar moet kiezen. Je hypotheekrente vergelijken is zeer belangrijk voor jouw toekomst en zal dus altijd op basis van jouw persoonlijke situatie moeten worden beoordeeld. 

Hypotheekvoorwaarden vergelijken

Iedere geldverstrekker heeft een boekwerk aan voorwaarden. Het is ons als adviseurs gelukkig gemakkelijker gemaakt om jouw hypotheek te vergelijken. Dit hebben ze gedaan door de belangrijkste voorwaarden in hun zogenoemde acceptatiegids te zetten. In specifieke situaties heb je wel eens voorwaarden die een bank stelt waar je niet aan kunt voldoen. Zo geeft bijvoorbeeld de ABN AMRO aan dat als je een tijdelijk dienstverband hebt, je minimaal 6 maanden in dienst van je werkgever moet zijn om gebruik te mogen maken van de intentieverklaring. Wist je dat al? Bij de meeste geldverstrekkers mag je met een intentieverklaring namelijk wel direct aankloppen.

Bij SpaaQ zijn onze adviseurs op de hoogte van alle actuele acceptatieregels en dat is belangrijk bij de hypotheek vergelijken en de voorwaarden hiervan. Wij nemen de voorwaarden van de geldverstrekkers graag met je door!

 

  • In tijden van corona een huis kopen vond ik een lastige opgaven. Desalniettemin heb ik samen met Bennie binnen no-time een hypotheek gevonden die bij mij past. De persoonlijke benadering en duidelijke uitleg heb ik als zeer prettig ervaren

    Elysa van der Graaf

    stars
  • }Samen jouw toekomstige hypotheek vergelijken?

Bij SpaaQ maken wij er een sport van om de beste hypotheek voor jou te vinden. Daarom willen we ook alles van je weten om het beste eruit te halen. Het leuke daaraan is dat we intensief bezig zijn voor jou om te kijken of we niet een betere deal kunnen vinden. Of dat het wellicht door een creatieve oplossing toch mogelijk is om een hypotheek voor je af te kunnen sluiten. Bijvoorbeeld: het afsluiten van een hypotheek zonder eigen geld.  

Door onze verschillende systemen, ons grote netwerk en het kennismakingsgesprek met jou, kan de adviseur precies zien welke geldverstrekker het beste bij jouw past. Door verschillende hypotheken te vergelijken komen we precies uit bij de beste en meest voordelige hypotheek voor jouw situatie. Nieuwsgierig? Vraag hieronder een vrijblijvend adviesgesprek aan!

 

The form contains errors