header-bottom

Spaarhypotheek oversluiten zinvol?

07-10-2020

Spaarhypotheek oversluiten bij verhuizing

Een verhuizing kan veel veranderingen met zich mee brengen. Je koopt een nieuwe woning, en waarschijnlijk is deze duurder dan de woning waar je nu in woont. Wat wij veelal tegenkomen is dat mensen destijds een hypotheek hebben afgesloten, waarvan men nu eigenlijk geen idee heeft hoe deze de afgelopen tijd heeft gewerkt. Er wordt elke maand netjes een x bedrag betaald, waarna men er van uit gaat dat de hypotheek hiermee wordt afgelost.

Eenmaal aan tafel bij onze hypotheek adviseurs wordt de vraag gesteld of het oversluiten van een spaarhypotheek zinvol is. Onze hypotheekadviseur bespreekt dan ook graag de voor- en nadelen van deze oversluiting. Vaak valt gedurende het gesprek het kwartje, en zegt men het prettiger te vinden om bij het maandelijks betalen ook direct een deel van de hypotheek af te lossen in plaats van maandelijks een bedrag te sparen in een potje waar eventueel later de hypotheek van kan worden afbetaald. Zekerheid en het begrijpen van de hypotheekconstructie is voor veel mensen dan ook een belangrijk punt. Een spaarhypotheek oversluiten bij een verhuizing kan dan ook zinvol zijn, maar in de praktijk zien wij regelmatig dat deze wordt afgekocht en er een lineaire of annuitare hypotheek voor terug komt.

Spaarhypotheek oversluiten berekenen

Wil je weten of het zinvol is om jouw spaarhypotheek over te sluiten? Dan kan je dit met deze tool op onze website zelf berekenen. De kans bestaat alleen dat je een boete moet betalen omdat je eerder weggaat bij jouw huidige geldverstrekker. Maar, wist je dat deze boete fiscaal aftrekbaar is? Door gebruik te maken van onze online berekeningstool krijg je al snel een goede indicatie van wat er voor jouw mogelijk is. Daarna kan eventueel een van onze adviseurs contact met jouw opnemen om te vragen of er nog onduidelijkheden aan de hand van de berekening zijn ontstaan.

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen, of ben je op zoek naar meer informatie m.b.t. een hypotheek oversluiten? Schroom dan niet om ons  even te bellen!

The form contains errors

Meer artikelen over het oversluiten van een hypotheek