header-bottom

DSB Hypotheek oversluiten

26-11-2020

DSB kosteloos oversluiten naar een andere bank

Vanaf 1 april is het voor de klanten van de DSB bank mogelijk om zonder hypotheekboete over te stappen naar een andere bank. De reden hiervoor is dat in veel hypotheekvoorwaarden staat dat de lening na 10 jaar boetevrij mag worden afgelost. Om die reden heeft Finqus (wat vroeger DSB heette) besloten dat alle hypotheken die onder het label van de DBS zijn afgesloten boetevrij mogen aflossen. Op de website van Finqus staat het volgende:

‘’1ste hypotheek

Heeft u een 1ste hypotheek? Dan kunt u vanaf 1 april 2020 altijd boetevrij (extra of volledig) aflossen.

Mogelijk staat er in de Algemene Voorwaarden van uw overeenkomst dat u wel boete verschuldigd bent bij (extra) aflossing. Ook in dat geval berekenen wij vanaf 1 april 2020 geen boeterente.’’

DSB hypotheek oversluiten of toch niet?

Voor jou kan dit als een verlossend antwoord komen op jaren lang gezeur over de te hoge rente die je betaald. Het kan zijn dat in jouw situatie het oversluiten van jouw hypotheek nog niet mogelijk is. Dit omdat de waarde van de woning niet voldoende is. Bij een nieuwe geldverstrekker mag je namelijk maar 100% van de marktwaarde lenen. Daarnaast moet het inkomen dat je nu hebt hoog genoeg zijn om de nieuwe maandlasten te kunnen betalen. Wij van SpaaQ gaan er vanuit dat er genoeg geldverstrekkers welwillend zijn om jou een nieuwe hypotheek te verstrekken, mits de maandlasten flink naar beneden gaan. Wij zullen SpaaQ niet zijn als we hiervoor zullen strijden!

Waarom nu de DSB hypotheek oversluiten?

Veel klanten van de DSB betalen een hoge rente op hun hypotheek. Een hypotheek oversluiten kan daarom in dat geval ontzettend veel rentevoordeel opleveren, wat betekent dat je maandlasten naar beneden gaan. Mogelijk is de hypotheekvorm die je hebt niet meer aansluitend bij jouw situatie en wil je ook dat die veranderd. Als je dus zonder hele hoge kosten kan oversluiten naar een nieuwe geldverstrekker, waarbij je een gezonde hypotheek krijgt, dan is dat jouw antwoord waarom je nu de DSB hypotheek moet oversluiten!

Lagere oversluitkosten bij jouw DSB hypotheek oversluiten

Omdat je vanaf 1 april 2020 geen boete voor het aflossen hoeft te betalen, heb je alleen nog de volgende kosten:

– Notaris € 750
– SpaaQ € 1.500
– Taxatie € 570

De kosten die je maakt zijn ook nog eens fiscaal aftrekbaar, waardoor je dus een gedeelte terug krijgt via de belastingdienst!

Ik voel me gedupeerd door de DBS en vertrouw geen enkele hypotheekadviseur!

Dat is een gevoel dat wij enorm begrijpen bij SpaaQ. Niet alleen bij de DSB hypotheken hebben klanten dit gevoel. In het verleden zijn er veel hypotheken afgesloten, ook wel bekend als de woekerhypotheken. Nu begrijpen wij dat de stap maken om met een hypotheekadviseur aan tafel te gaan zitten al een hele grote stap is. Daarom bieden wij een kosteloze hypotheek check aan.

Bel mij voor een hypotheekcheck

Een van onze adviseurs neemt binnen 24 uur contact met je op. Samen kunnen wij al jouw vragen over de DSB hypotheek bespreken. Om deze zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden willen we je vragen om je hypotheek gegevens bij de hand te houden.

The form contains errors