Op het moment dat je je huis wilt gaan bouwen of verbouwen, dan is het goed mogelijk dat je hiervoor een bouwdepot op het oog hebt. Ook wel een bouwdepot hypotheek genoemd. Echter is er bij veel mensen nog maar weinig bekend over hoe een bouwdepot nu precies werkt. Hoe moet je een bouwdepot bijvoorbeeld aanvragen? En waar doe je dit precies? Wij leggen je precies uit hoe je een bouwdepot kunt aanvragen!
Bouwdepot aanvragen via een van onze adviseurs? Neem contact met ons op: wij helpen je graag!
Om het proces flink te verduidelijken, gaan we één voor één de te nemen stappen langs. Zo wordt stapsgewijs duidelijk wat er allemaal van je wordt gevraagd om met een bouwdepot aan de slag te gaan. Laten we beginnen bij de 1e stap:
Het bouwdepot kan 100% gefinancierd worden als de taxatie daarin ook aansluitend is. Dit is in 9 van de 10 gevallen dan ook 100%. Echter, houdt altijd een slag om de arm dat jouw verbouwing mogelijk niet 100% gefinancierd wordt. Het inbrengen van eigen geld is dus in veel gevallen niet nodig.
Ter illustratie: stel je hebt in 2016 een huis gekocht van 150.000 euro. De marktwaarde bedraagt nu 225.000 euro vóór de verbouwing die je in gedachte hebt. De verbouwing zelf kost je 30.000 euro. Dit valt al binnen de overwaarde die nu aanwezig is te financieren. De taxateur zal het rapport dan hoogstwaarschijnlijk uitbrengen op een waarde van €245.000 euro na verbouwing.
Hulp nodig bij het bouwdepot aanvragen? Of heb je simpelweg behoefte aan wat meer duidelijkheid? Dan is het altijd mogelijk om je vraag te stellen. Een bouwdepot hypotheek aanvragen is logischerwijs iets dat je pas doet bij volledige zekerheid!
Door middel van de hypotheekaanvraag die jouw hypotheekadviseur doet. De hoogte van het bouwdepot is afhankelijk van de marktwaarde van jouw woning en wat jij op basis van je inkomen maximaal zou kunnen lenen.
Alles wat vast aan je huis zit inclusief de tuin. Hierbij moet je denken aan de meerwerk of dat het een verbetering is aan jouw woning.
De rente over een bouwdepot kan aftrekbaar zijn als jouw adviseur dit goed heeft ingeregeld. Daarnaast bespaart het je spaargeld waardoor je meer geld overhoudt voor andere uitgaven.
Het geld dat je leent is goedkoop omdat de rente nu laag staat. Waardoor het interessant kan zijn om niet jouw eigen spaargeld te gebruiken maar de verbouwing te financieren.
Je neemt geld op vanuit jouw waarde van de hypotheek. De geldverstrekker beheert de pot met geld zodat zij er zeker van zijn dat jouw verbouwingen ook uitgevoerd gaan worden. Elke keer als je iets moet betalen of al betaalt hebt kan je via het online portal jouw declaratie indienen bij de geldverstrekker totdat de het bouwdepot leeg is.
Eigenlijk hetzelfde als bij bestaande bouw. Enkel is het dat bij nieuwbouw de volledige hypotheek in een depot zit. Waardoor er een ander depot is waaruit je het eigen meerwerk kan betalen.
Bij SpaaQ is dit onderdeel van de dienstverlening.
Alle kosten die je maakt voor het verbeteren van de kwaliteit van de woning of dat het meerwaarde geeft aan jouw woning kan je financieren in de hypotheek.