header-bottom

7 Redenen waarom een hypotheek online afsluiten geen succes is

07-10-2020

3. Lage rente of de volle pond betalen

Vandaag de dag is het mogelijk om bij diverse geldverstrekkers een hypotheek online af te sluiten. Let op: er zijn er maar 14 waarbij je een hypotheek kan afsluiten zonder advies. Dat betekent dus dat er nog een heel aantal geldverstrekkers zijn waarbij je je hypotheek kan afsluiten die betere voorwaarden en rentes hebben. Als je beperkt bent in de keuze van de geldverstrekkers dan loop je de kans 10 duizenden euro’s te veel te betalen!

4. De onafhankelijke hypotheekadviseur

Er zijn natuurlijk grote verschillen in de tarieven van de verschillende adviseurs. Het is maar net wat jij het zelf waard vindt. Bij SpaaQ hebben wij die keuze iets gemakkelijker gemaakt. Onze tarieven zijn namelijk ontzettend scherp. Daar wil je de risico’s niet eens voor lopen om zelf je hypotheek af te sluiten!

5. Je weet niet welke risico’s je loopt

Een woning kopen is niet hetzelfde als een woning huren . Oeps… ik kan het niet meer betalen zet me maar uit mijn huis. Daarom heet het ook koopwoning. De woning is van je zelf en als je een hypotheek nodig hebt dan is de woning nog steeds van je zelf en heb je afspraken gemaakt met een geldgever.
Zolang die afspraken vast staan op papier, ook wel de hypotheekakte genoemd, moeten jij en de geldgever zich hier aan houden. Maar, weet je ook wat er gebeurt wanneer je arbeidsongeschikt raakt, je baan verliest of gaat trouwen? Meestal zijn de gevolgen hiervan vaak te groot om te overzien. Mogen we dan zeggen boontje komt om zijn loontje?

6. Kan jij eigenlijk wel je hypotheek online zelf afsluiten?

In veel gevallen moet jouw situatie zo standaard zijn dat je binnen de lijntjes kleurt van de ‘’acceptatie normen’’. Zo is het mogelijk dat als je geen vast contract hebt je niet eens je hypotheek online kan afsluiten. Ohja, en zo zijn er nog meer situaties waarin het niet kan:

– Je hypotheek online oversluiten met een bankspaarhypotheek
– Je gaat scheiden en de hypotheek moet op 1 naam komen te staan
– Bij een restschuld na verkoop van de vorige woning
– Als je 55 jaar of ouder bent
– Je bent zelfstandig ondernemer
– Je bouwt je huis zelf.

7. Een van de grootste aankopen in je leven

Jouw hypotheek online afsluiten? Wij adviseren het niet. Het kopen van een huis is namelijk voor vele de grootste aankoop die ze in hun leven gaan doen. Wij merken dat de vraag naar een persoonlijke begeleiding dan ook steeds meer toeneemt. Online is het onmogelijk om je persoonlijk te begeleiden. Je kent elkaar niet en je krijgt vaak een andere collega aan de telefoon of de chat. Wij van SpaaQ vinden het belangrijk dat jij de juiste aandacht krijgt. Dat lijdt immers tot het succes van SpaaQ. Bij de grootste aankoop van je leven wil jij toch niet € 1.000 minder uitgeven zodat je er later spijt van hebt?

Wil je meer informatie over het online afsluiten van een hypotheek?
Vul dan het formulier in zodat een van onze adviseur je terug kan bellen.

The form contains errors