header-bottom

6 tips voor het kopen van een huis in Zoetermeer

26-01-2022

Een huis kopen in Zoetermeer

Zoals je al hebt gemerkt is de woningmarkt een complete chaos of toch niet? Het kopen van een huis doe je in je leven niet heel vaak. De woning kopen waar je samen voor het eerst gaat wonen of een nieuwe woning omdat je meer ruimte nodig gaat hebben. Een nieuwe woning kopen in Zoetermeer is er een waar nieuwe herinneringen worden gemaakt. Waar moet je op dit moment opletten als je een nieuw huis gaat kopen? Wij geven je 5 tips waarbij het je handvaten geeft om een huis te kunnen kopen in Zoetermeer.

TIP 1: Wees geduldig, je komt je droomhuis zeker tegen

Het kan soms even duren maar uit eindelijk ga jij je droomhuis zeker tegenkomen.  Bij het kopen van een nieuw huis komt veel spanning en emotie kijken. Hierdoor kan het zijn dat je in het kopen van een huis een grote fout maakt of bepaalde punten over het hoofd ziet.
Door de emoties en spanning is het goed mogelijk dat je andere keuzes maakt dan dat je normaal zou doen. Een huis kopen in Zoetermeer gaat namelijk niet over één nacht ijs.

TIP 2: Koop een huis in Zoetermeer binnen je budget

Als je weet wat je financiële mogelijkheden zijn dan maakt het je zoektocht een stuk makkelijker. Je voorkomt hiermee dat je al aan het wegdromen bent van een woning die je op dit moment nog niet kan betalen. Als je voorbereid bent weet je ook precies waar je aan toe bent als je wel de woning tegenkomt van je dromen. Welke maandlasten ga je betalen en welke risico’s loop je bij de aankoop.

Huis Kopen Zoetermeer

Wil jij voorbereid opzoek naar jouw droomwoning? 

TIP 3: Maak je droomwensen bekend

Bij het zoeken naar een nieuwe woning maakt het je zelf een stuk makkelijker om een lijst te hebben met wensen waaraan een woning moet voldoen. Dit zorgt ervoor dat je Tip 1 een stuk makkelijker door gaat komen. Om vooraf te bepalen wat en waar en hoe maak je jouw zoektocht specifiek en doel gericht. Een huis kopen in zorgt ervoor dat jouw locatie alvast staat! In je wensen/eisen lijst zal je tijdens de zoektocht ook moeten gaan wegstrepen. Omdat je woningen ziet die aan de meeste wensen voldoet maar toch zijn er bepaalde eisen die de woning voorzien van minpunten. Om daar vooraf een goede balans in te vinden kunnen we enkel zeggen dat komt met de bezichtigingen. Je droomwensen bekend maken is zeer belangrijk omdat je niet een woning koopt voor maar even.

TIP 4: Huis kopen Zoetermeer met een makelaar

Een makelaar kan meerdere functies hebben, hij kan zowel aankoopmakelaar als taxateur zijn. Om samen met een makelaar op pad te gaan ben je nogmaals goed voorbereid op de zoektocht naar jouw droomwoning. De plaatselijke makelaar kent de markt en weet wanneer hij moet toeslaan om voor jou de beste deal te kunnen behalen. Ook zal hij je op de hoogte brengen van het nieuwe aanbod wat bijvoorbeeld nog niet op funda staat.

TIP 5: Verken en onderzoek het huis wat je wilt kopen

Gluren bij de buren! Even over de schutting heen kijken of overdag een rondje wandelen in de buurt waar jouw droomhuis staat. Dit zijn geen gekke ideeën om te gaan doen. Het verkennen van de buurt op meerdere tijdstippen kan in je voordeel zijn omdat je zo een goed beeld krijgt van de omgeving. Hierbij moet je letten op drukte van auto’s, mensen die in de straat lopen, is de buurt een schone buurt of ligt er veel rommel? Ook met je toekomst planning rekening houden is geen overbodige luxe. Zijn er winkels of scholen in de buurt. Of is het gemakkelijk aan te reizen als je een andere baan zou krijgen. Is de woning groot genoeg? Koop je een huis in Zoetermeer dan kan je ook in de databank van de gemeente kijken. Daarin vind je veel informatie over bepaalde wijken in Zoetermeer.

TIP 6: Laat je niet misleiden als je een huis koopt

Het tijdperk van de 50 bezichtigingen per woning zijn we op dit moment voor bepaalde woningen wel voorbij. Het overbieden van meer dan 10% is ook op sommige woningen niet meer van toepassing. Door navraag te doen bij meerdere makelaars krijgen wij te horen dat het verloop van de nieuwe bezichtigingen lager is geworden. Vraag hier je aankoopmakelaar wat dit voor jouw aankoop voor voordeel kan opleveren. Komen we toch weer bij Tip 1 wees geduldig en laat je emotie niet de overhand krijgen.

Meer lezen over het kopen van een huis?