Wordt waterschade standaard verzekerd? En welke andere vormen van schade vallen er binnen mijn verzekering? Verzekeringen met betrekking tot een koopwoning zijn niet altijd even duidelijk voor een ieder. Een duidelijke uitleg m.b.t. wat er wordt gedekt door de verzekeraar en welke verzekering je hierbij nodig hebt is dan ook zeker geen overbodige luxe. Niets is immers zo vervelend als dat je waterschade oploopt het geeft een hoop gedoe en ellende. Vaak gebeurt dit op momenten dat je het niet verwacht en precies op het moment dat het net even niet lekker uitkomt.
Naar aanleiding van de recente berichten vanuit Limburg (juli 2021), hebben wij nagedacht over wat er nu wel en niet verzekerd is bij een slecht weer, grote regenval en overstromingen. Misschien sta je op de camping met je tent of caravan en ben je in de veronderstelling dat waterschade verzekerd is? Of wellicht heb je helemaal geen idee? Dat is dit het moment om door te lezen! In dit artikel legt onze verzekeringsexpert namelijk het e.e.a. voor je uit.
Wij hebben wat vragen uitgezet bij een van onze verzekeringsexperts:
Bijna bij elke verzekeraar zijn nationale rampen uitgesloten op de polis. Een enkele verzekeraar zal de waterschade die ontstaan is uit een overstroming mogelijk deels vergoeden.
Je kent hem wel de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Daarnaast zal in sommige situatie de reisverzekering ook een dekking bieden maar in vele situaties is hier een maximaal bedrag aan verbonden. Lees dit goed door in de voorwaarden van jouw verzekeraar.
Allereerst is dat het vervelendste wat je kan overkomen. Eindelijk na maanden die heerlijke vakantie waar je naar uit hebt gekeken en dan valt deze in duigen. De reisverzekering zou hierin je beste optie zijn. Net als met een auto kan er voor vervangend onderdak gezorgd worden mits dit vergoed wordt uiteraard.
Voor ondernemers is het van belang dat hun winkel zo snel als mogelijk weer operationeel is. Nadat de bui voorbij getrokken is kan je gaan kijken welke schade je hebt opgelopen. Zoals eerder aangegeven de overheid zal bij een ramp hierin de kosten tegemoet gaan komen. Enkel uit ervaring weten we dat dit vaak pas maanden later
Waterschade zelf is standaard verzekerd enkel is het de oorzaak waardoor er waterschade is ontstaan die de verwarring kan brengen. In de voorwaarden van de verzekeraar lees je terug wanneer er uitgekeerd wordt bij welk incident. Zoals Hans al aangeeft als je een inboedelverzekering en opstalverzekering hebt ben je vaak verzekerd voor schade aan je huis door hevige regen. Maar verzekeren tegen overstromingen is niet altijd mogelijk.
De bond van verzekeraars zegt het volgende over de situatie in Limburg: "Er zijn verzekeraars die daar verzekeringen voor aanbieden tegen verschillende voorwaarden. We adviseren om de polisvoorwaarden te bekijken en bij vragen de verzekeraar te bellen"
De overheid tot maximaal 500 miljoen euro vergoedt per gebeurtenis, indien de schade is ontstaan aan woningen of inboedel door een Nationale ramp?
Heb je vragen over verzekeringen of hypotheken: wij staan 24/7 voor je klaar. Geef ons een belletje of stuur ons een contactverzoek, Whatsappje of e-mail. Wij komen er dezelfde dag nog op terug!