header-bottom

Welke rentevaste periode kies je?

23-11-2020

Rentevaste periode kiezen voor nu en in de toekomst

Wanneer je je hypotheekrente vastzet, kun je zelf kiezen voor hoeveel jaar je dit wilt doen. Bij ons zijn 10, 20 of 30 jaar de meest gekozen opties. Er zijn daarentegen wel nog meer mogelijkheden, maar deze komen minder vaak voor.

Uiteindelijk geldt: hoe langer je je rentevast periode vastzet, des te hoger is je rente. De bank weet namelijk niet hoe het rentepercentage in de toekomst zal verlopen. Zij hebben ook een bepaalde zekerheid nodig. Daarom wordt het bedrag bij een rentevaste periode hoger naarmate je hem langer vastzet.

Variabele rente

De rentevorm is afhankelijk van de schommelingen in de markt. Het is belangrijk om genoeg inkomen te hebben om deze schommelingen op te vangen, mocht de rente opeens stijgen. Deze rente kan maandelijks, per kwartaal of half jaar worden aangepast.

Uiteindelijk is de keuze voor een rentevast periode een advies-gevoelige kwestie en afhankelijk van de mogelijkheden. Wij bespreken graag met jou wat wel en niet kan. Daarbij houden we rekening met jouw wensen en behoeften.