header-bottom

Wat doet een onafhankelijke hypotheekadviseur en hoeveel kost een adviseur

21-12-2020

Wat doet een onafhankelijke hypotheekadviseur en hoeveel kost een adviseur 

Je hebt vast wel eens gehoord van een hypotheekadviseur via bekende of familie. Ze zijn razend enhousiast over de manier waarop hij hun heeft geholpen aan een hypotheek. Maar wie is die persoon en wat doet hij precies voor je? In deze blog leggen we je het wat de hypotheekadviseur voor jou kan betekenen.   

Wat doet een hypotheekadviseur?  

We krijgen wel eens vaker de vraag wat is een hypotheekadviseur¬†en wat doet hij de hele dag? We kunnen dit het beste vergelijken met de adviseurs van SpaaQ. Zij zijn ervoor je als je ze nodig hebt bij welke financi√ęle vraag dan ook. Omdat de adviseurs van SpaaQ niet alleen hypotheken adviseren kan je ze scharen onder de financieel adviseurs. Bij het kopen van een huis gaat de adviseur samen met jou kijken naar je financi√ęle situatie. Hoe sta je ervoor? Welk inkomen heb je op dit moment is het mogelijk om een huis te kopen?

Afhankelijk van een aantal punten die we tijdens het eerste gesprek met je doornemen kunnen onze adviseurs jouw een advies geven. Dat advies laat zien wat er het beste past bij jouw situatie. Hierbij kan je denken aan de rente vaste periode welke hypotheek vorm sluit je af en welke verzekeringen komen hierbij kijken. Als je een woning huurt word je niet uitgelegd wat er gebeurt als je arbeidsongeschikt raakt of als je je baan kwijt raakt nog erger wat gebeurt er als je komt te overlijden? Een adviseur kan je daar allemaal antwoord op geven en wijst je op de risico's van het kopen van een woning.

 

Wat kost een onafhankelijke hypotheekadviseur?

De kosten lopen vaak uit een bij diverse kantoren. Dit komt omdat elk kantoor zijn eigen prijzen bepaald. Bij SpaaQ betaal je de adviseur tussen de ‚ā¨ 1.250 en ‚ā¨ 2.500.-. Het tarief wordt gebaseerd op basis van jouw situatie en wensen. Als we kijken naar wat kost een hypotheekadviseur gemiddeld dan varieert dit in tarieven op internet maar gemiddeld zit je rond de ‚ā¨ 2.000,-. Het afsluiten van een hypotheek kan dus erg voordelig zijn als je onderzoek doet naar de financi√ęle dienstverlening van de adviseur. Welke diensten zijn onderdeel van het werk van de adviseur. Hierbij kan je letten op:

 

  • Het afsluiten van verzekeringen
  • Stellen van de bankgarantie
  • Ben je ondernemer
  • Met of zonder NHG
  • Heb je een lastige casus

 

Bij SpaaQ vinden we het belangrijk dat je goed geholpen word en dat je direct duidelijk ziet wat je gaat betalen. Een goede hypotheekadviseur laat jouw direct zien wat zijn verdiensten zijn voordat hij aan de slag gaat. Al onze tarieven zijn all-in wat betekend dat wat we ook voor je doen er geen verborgen kosten zijn bij het afsluiten van een hypotheek.

 

Wanneer betaal je hypotheekadviseur

Je betaald SpaaQ dus jouw adviseur op het moment dat jouw hypotheek is goedgekeurd door de bank. Dan zit het werk er nog niet op maar hebben we wel al jouw hypotheek afgesloten. Het is dan nog een kwestie van een handtekening op de definitieve offerte en deze versturen naar de bank zodat de notaris alle documenten ontvangt en deze in orde kan maken voor jou. Want bij de notaris ontvang je uiteraard de sleutel.

 

Is een hypotheekadviseur nodig?

Nee zeker niet. Het bakken van een brood doen wij ook iedere dag maar maakt dat ons een bakker? Waarom is een hypotheekadviseur nodig bij het afsluiten van jouw hypotheek? Sommige banken hebben geen adviseurs in dienst die hypotheken afsluiten. Maar de bank verwacht wel dat jij advies hebt gekregen over de producten die zij aanbieden. Zonder advies geen hypotheek. Voor je het vergeet is het zover. Je moet keuze maken die je mogelijk nog nooit hebt gemaakt. Is wel zo prettig als iemand je dan helpt die dat al honderden keren heeft gedaan toch? Weet jij welke risico's je neemt bij het afsluiten van een hypotheek? Als je op de eerste vraag ja hebt geantwoord heb jij geen adviseur nodig ;)

 

Hoe kies je een hypotheekadviseur

Via via krijg je vaak te horen je moet naar die adviseur want die heeft ons ook goed geholpen. Je kan ook op internet verdwalen tussen alle kantoren die je graag willen helpen. Op Advieskeuze.nl staan meerdere kantoren die een review krijgen over hun dienstverlening. SpaaQ staat hier uiteraard ook tussen. Wij merken dat het voor veel klanten belangrijk is om online te vergelijken wie is de goedkoopste onafhankelijke hypotheekadviseur of welke hypotheekadviseur is de beste?

 

Wat heeft een hypotheekadviseur nodig

Bij SpaaQ zeggen we '' wij hebben een uurtje van je tijd nodig'' daarnaast hebben we documenten nodig die belangrijk zijn voor jouw hypotheekaanvraag. Zoals inkomsten gegevens of je al een hypotheek hebt of niet. In het eerste gesprek gaan we je hier alles over vertellen.

Wil je meer informatie over het afsluiten van een hypotheek?
Vul dan het formulier in zodat een van onze hypotheekadviseurs je terug kan bellen.

The form contains errors