header-bottom

Senioren propositie: Hypotheek voor ouderen

20-11-2020

Wat zijn de mogelijkheden bij een hypotheek voor ouderen?

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het over- of afsluiten van een hypotheek voor ouderen, afhankelijk van de geldverstrekker waarvoor je kiest. Zoals op de hypotheek voor ouderen pagina staat beschreven bieden veel geldverstrekkers de mogelijkheid aan om een hypotheek over te sluiten na pensioen. Er wordt hierbij (wanneer je 57 jaar of ouder bent) wel rekening gehouden met je pensioen inkomen. In veel gevallen is dit lager dan het inkomen waarmee destijds een hypotheek is afgesloten, wat voor veel moeilijkheden kan zorgen. Op deze ‘strenge regel’ bieden sommige geldverstrekkers tegenwoordig ook uitzonderingen aan, zoals de regeling met een NHG hypotheek voor ouderen. Maar, bij SpaaQ vinden wij dat niet genoeg. Wij hebben de best mogelijke oplossing voor jullie uitgezocht, en zijn dan ook trots op het feit dat wij onze klanten de senioren propositie mogen aanbieden.

Wat is een senioren propositie?

De senioren propositie maakt het mogelijk dat senioren hun huidige hypotheek (intern) kunnen oversluiten mét een verhoging. Middels een senioren propositie worden ouderen dus net nog even een stapje verder geholpen! Middels deze propositie wordt de werkelijke last getoetst. Hiermee wordt mogelijk gemaakt dat meer senioren hun woonlasten kunnen verlagen en tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen om de nodige aanpassingen aan hun woning te kunnen financieren. Ideaal als je het aan ons vraagt!

Wat zijn de voorwaarden van een senioren propositie?

Aan deze mooie regeling zitten wel enkele voorwaarden verbonden. Zo is het noodzakelijk dat de ‘klant’ op dit moment een AOW en/of pensioen ontvangt, of binnen 10 jaar met pensioen gaat. Daarnaast is het noodzakelijk dat de nieuwe maandlasten gelijk blijven of lager worden dan de huidige werkelijke maandlast. Wanneer men interesse heeft in een verhoging van de hypotheek, dan is dit enkel mogelijk wanneer de verhoging expliciet gebruikt wordt voor een woningverbetering. En, tot slot: de oversluiting van de hypotheek is zonder NHG, waarbij de rente ook voor minimaal 20 jaar moet worden vastgezet.

Voor de voorwaarden dat de rente minimaal 20 jaar moet worden vastgezet zijn twee uitzonderingen mogelijk. Namelijk:

  • Wanneer het leningdeel van de hypotheek aan het eind van de rentevastperiode volledig is afgelost, is het toegestaan om de rentevaste periode te verkorten.
  • Wanneer de leeftijd van de jongste partner aan het einde van de rentevastperiode minimaal 85 jaar is, is het toegestaan om een korte rentevastperiode te hanteren van minimaal 10 jaar.

Je hypotheeklasten verlagen? SpaaQ helpt!

Is jouw pensioeninkomen niet toereikend genoeg voor een nieuwe hypotheek, en zit je vast aan die nog dure hypotheekrente? Dan denk je vast dat er nog maar één ding op zit… Verhuizen. Maar, niets is minder waar! Wanneer wij bij SpaaQ jouw hypotheeklasten voordeliger / goedkoper maken, dan zorgt een van onze geldverstrekkers dat het tóch lukt om deze hypotheek voor jouw te realiseren. Het in de eerste instantie te lage inkomen voor een nieuwe hypotheek weegt in deze situatie minder mee. Jij lagere woonlasten, en wij een tevreden klant. Jij koopt immers ook liever een lekkere cappuccino dan dat je teveel rente betaalt, toch?

Weten wat een senioren propositie voor jou kan betekenen? 

Weten wat de senioren propositie voor jou kan betekenen? Maak dan online een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij een van onze kantoren in Rotterdam of Zoetermeer. De lekkere cappuccino staat al klaar, hmm!

The form contains errors