header-bottom

Nationale Nederlanden senioren verhuisregeling

29-11-2020

Er zijn verschillende scenario’s waarbij het overwegen van de Nationale Nederlanden senioren verhuisregeling de moeite waard is. Wanneer je een hogere leeftijd bereikt, komt het pensioen steeds dichterbij. Veel mensen overwegen rond de pensioenleeftijd te verhuizen naar bijvoorbeeld een gelijkvloerse, kleinere woning uit praktisch oogpunt. Een andere optie is om je huidige woning te verbouwen, omdat je niet van de huidige locatie weg wilt.

Er zijn diverse mogelijkheden om dit te financieren, bijvoorbeeld door het opnemen van overwaarde of het oversluiten van je hypotheek. Ga je dus binnen tien jaar met pensioen of ben je al met pensioen? Dan is het tijd om de verschillende mogelijkheden door te nemen. Wij hebben voor het gemak de diverse mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Liever hulp van onze experts? Neem dan contact met ons op!

Verhuizen na pensioen met de Senioren Verhuisregeling

Ben je van plan je huis te verkopen en een betere, geschikte woning in de buurt te zoeken? Dan is het verstandig om de opties qua hypotheek rustig door te nemen. Want, zeker als je je rond de pensioenleeftijd bevindt, zijn er enkele lucratieve mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is de Senioren Verhuisregeling, een Nationale Nederlanden seniorenhypotheek.

Bij de Senioren Verhuisregeling wordt er gekeken naar de werkelijke bruto maandlasten van de nieuwe koopwoning evenals het inkomen dat al zeker is na pensionering. Dit betekent dat, wanneer de nieuwe bruto maandlasten lager of gelijk zijn aan de huidige bruto maandlasten, een nieuwe hypotheek in de meeste gevallen mogelijk is! En, dit geldt niet alleen voor senioren die al een koopwoning bezitten, maar ook voor senioren die recentelijk een koopwoning hebben verkocht.

Overwaarde opnemen voor verbouwing

Niet voor iedereen geldt dat verhuizen de oplossing is. Wij begrijpen goed dat je, wanneer je gehecht bent aan een woning, je helemaal niet wilt verhuizen. Een verbouwing is in dit geval dan ook vaak een prima oplossing! Enkele aanpassingen zijn al voldoende om de woning ook op latere leeftijd geschikt te houden. Jammer genoeg horen wij regelmatig dat veel senioren deze aanpassingen niet uitvoeren, omdat ze niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden voor financiering. Wist je bijvoorbeeld dat je dit soort verbouwingen kunt bekostigen door de overwaarde van de hypotheek te gebruiken? Middels het afsluiten van een extra hypotheek bij Nationale-Nederlanden komt er een X bedrag vrij dat besteed kan worden. Goed om te weten is dat, wanneer dit bedrag wordt gebruikt om uw woning te verbeteren, het ook nog eens een fiscaal aantrekkelijke optie kan zijn! Dit, omdat de lening in box 1 valt en de hypotheekrente aftrekbaar is.

Lagere maandlasten door hypotheek oversluiten

Je hypotheek oversluiten houdt in dat je van hypotheekverstrekker verwisselt. Die doe je door de huidige hypotheek af te lossen en een nieuwe af te sluiten. Voor veel senioren is dit een ontzettend interessante stap, zeker wanneer je gebruik wilt maken van de lage rente, wilt verbouwen of je rentevaste periode af loopt. Het oversluiten van een hypotheek is echter niet bij elke hypotheekverstrekker even makkelijk.

De Nationale Nederlanden biedt daarentegen wél een mogelijkheid aan middels de Nationale Nederlanden Seniorenhypotheek. De keuze hiervoor kan dus ontzettend interessant zijn als de maandlasten hierdoor dalen.

Naar aanleiding van deze informatie een gesprek met een van onze adviseurs? Dat kan!

Wat zijn de voordelen van een Nationale Nederlanden senioren verhuisregeling?

Er zitten meerdere voordelen verbonden aan een overstap naar de Nationale Nederlanden senioren verhuisregeling:

  • Ruimere financieringsmogelijkheden op basis van werkelijke maandlasten: Je Nationale Nederlanden hypotheek berekenen doe je aan de hand van de werkelijke maandlasten. Hierdoor is er financieel meer mogelijk als je 57 jaar of ouder bent.
  • Overwaarde gebruiken voor de aankoop van een nieuwe woning: Is je huis momenteel meer waard dan de waarde van je hypotheek? Dan is het met Nationale Nederlanden mogelijk om dit verschil te gebruiken bij een verhuizing.
  • Overwaarde opnemen voor een verbouwing, schenking of grote aankoop: Als je huis momenteel meer waard is dan de waarde van de hypotheek, dan kun je dit bij Nationale Nederlanden ook gebruiken voor een verbouwing, schenking of grote aankoop.
  • Hypotheek oversluiten kan lagere maandlasten opleveren: Mogelijk is het resultaat van een Nationale Nederlanden seniorenhypotheek dat je lagere maandlasten overhoudt. Zeker vanaf je 57e levensjaar is dit een welkom vooruitzicht.

Nationale Hypotheek Garantie

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is ook bij Nationale Nederlanden een optie. De garantie voor het terugbetalen van de hypotheek is ook vanaf je 57e levensjaar nog mogelijk tot een bedrag van €290.000. Heeft een verbouwing als doel om het huis energiezuiniger te maken? Dan kan dit tot €307.400 met NHG.

Meer informatie? SpaaQ helpt!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de Nationale Nederlanden seniorenhypotheek en wil je je Nationale Nederlanden hypotheek berekenen? Maak dan online een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in Rotterdam of Zoetermeer bij SpaaQ. Onze deur staat altijd open voor vragen of meer informatie!

The form contains errors