header-bottom

Jazeker! Betaal niet te veel bij de Hypotheker!

26-11-2020

Hoe komt het dat de Hypotheker duurder is dan SpaaQ?

Als je bij de Hypotheker meer dan €1495  betaalt om jouw hypotheek af te sluiten wil je natuurlijk wel weten waar je eigenlijk voor betaalt? Het bedrag dat zij rekenen is net als bij ons verdeeld over twee onderdelen. Het afsluiten van de hypotheek, ook wel het ‘bemiddelen van de hypotheek’ genoemd, en het geven van hypotheekadvies. Hoe kan het dan dat SpaaQ voordeliger is dan de hypotheker? Dat leggen wij jou graag uit!

 1. Hypotheker franchiseonderneming
  Op het moment dat jij bij de hypotheker aan tafel schuift dan kan je te maken krijgen met een ondernemer. Meerdere vestigingen van de hypotheker zijn namelijk franchise. Dit betekent dat zij de formule van de hypotheker mogen gebruiken en hiervoor dus iedere maand moeten betalen.
 2. Prijsafspraken met makelaars
  Je hebt het vast wel gemerkt dat jouw makelaar graag wil dat je naar zijn hypotheker gaat. Omdat het dan zogezegd ‘prettig samenwerken’ is. Wat je niet weet is dat de hypotheker de makelaar betaald om jou als klant te hebben. Dit varieert van € 150- € 300. Bij SpaaQ zijn wij blij met een verwijzing vanuit een makelaar maar betalen hier niet voor.
 3. Dure A-locaties
  De Hypotheker is niet verplicht om op een zogeheten A-locatie te zitten, maar ze willen wel dat het merk goed opvalt. Dit betekent ook dat de kantoorkosten Sky high gaan omdat een A-locatie vaak hogere kosten met zich mee brengt dan een kantoor op een niet zichtbare locatie. * in een reactie die wij ontvingen van de hypotheker wordt aangegeven dat veel van De Hypotheker-vestigingen niet op een A-locatie zitten*
 4. Achteraf een hogere rekening krijgen
  Als je de prijzen op de website van de hypotheker bekijkt dan zie je indicatieve prijzen. Bij het eerste gesprek dat altijd gratis is, bekijken zij hoeveel werk ze aan je hebben. Als je van tevoren niet samen de prijs overeenkomt of dit op basis van een uur prijs overeenkomt, dan moet je opletten dat je niet te veel betaald. Elk telefoontje dat je doet om je vragen te stellen kost je op dat moment geld. Wij zijn van mening dat je elke vraag moet kunnen stellen zonder dat daar een rekening voor gestuurd wordt.
 5. De hypotheker is een te grote organisatie
  Als je jouw hypotheek afsluit vinden wij dat persoonlijk contact en snelheid twee van de belangrijkste punten zijn. Bij SpaaQ heb je daarom ook maar met 1 persoon tegelijkertijd contact. Vanaf het oriëntatiegesprek tot aan de notaris heb je 1 contactpersoon waaraan je al jouw vragen kunt stellen. Geen keuzemenu als je aan de telefoon hangt of meerdere medewerkers die aan jouw dossier werken waardoor het niet meer overzichtelijk is wie nu wat doet.

Hypotheek afsluiten bij SpaaQ

Bij SpaaQ geven wij onafhankelijk hypotheekadvies op de oude manier, maar met een frisse wind. Doen wij iets anders dan de Hypotheker? Jazeker! Wij noemen het ook wel hypotheekadvies 2.0. Op een eigentijdse manier en middels een duidelijk verhaal helpen wij jou aan de beste hypotheek die passend is bij de situatie waarin jij je begeeft. Wij vinden het belangrijker om jou goed te helpen en de vragen te beantwoorden die jij hebt. Zodat je dit later weer simpel kunt uitleggen aan familie of vrienden. En dan heb je ook nog eens flink bespaard op het afsluiten van je hypotheek!

The form contains errors