header-bottom

Hoe bied ik op een huis?

29-11-2020

Bieden op een huis regels

Ja, ontbindende voorwaarden! Zolang je niet het geld op je rekening hebt staan vinden wij dat je altijd het voorbehoudt van financiering moet opnemen in jouw bod. Indien je financiering niet rondkomt zit je toch vast aan het huis. De regels voor het bieden op een woning zijn eigenlijk ongeschreven regels. Er zijn wel handvatten waaraan jij je kan vasthouden. En zo begint deze blog bijna te lijken op de eerste les: hoe bied ik op een huis?

Als je een bod doet, dan neem je de volgende punten op in de e-mail of brief naar de makelaar.

Ik bied op de woning, omdat …

Vaak hebben wij gehoord dat de woning gegund is omdat er een persoonlijk verhaal bij het bod zat. Vertel de verkopers waarom je de woning wilt kopen en hoe je uiteindelijk op de prijs bent gekomen die jij biedt.

De koopsom van de woning

De woning staat te koop op Funda en daar staat vaak een vraagprijs. Het is goed mogelijk dat jij de woning koopt voor meer dan de vraagprijs. In sommige situaties komt het voor dat je nog kans maakt onder de vraagprijs. Overleg deze koopsom altijd eerst met je aankoopmakelaar en hypotheekadviseur.

Geldigheidsduur bod huis

Je geeft de verkopers hiermee de tijd om over jouw bod na te denken. Wanneer je een bod hebt gedaan is het dan altijd ook de vraag hoelang je moet wachten om weer contact op te nemen. Door een geldigheidsduur aan jouw bod te hangen geef je jezelf de zekerheid dat de verkopers voor een bepaalde periode gereageerd moeten hebben op jouw bod.

Bod met ontbindende voorwaarden

De ontbindende voorwaarden in jouw bod kunnen zijn :
– Voorbehoud van financiering
– Voorbehoud van bouwtechnische keuring
– Voorbehoud verkoop eigen woning

Die laatste komt nog maar heel soms voor, omdat verkopers graag de woning willen verkopen en niet willen wachten voordat jij je woning hebt verkocht. De eerste twee ontbindende voorwaarden zijn daarom ook het meest belangrijk. Je wilt immers wel weten hoe jouw woning bouwtechnisch in elkaar zit. Al helemaal belangrijk is het feit of je de financiering rond krijgt. Het voorbehoudt van financiering heeft daarom een standaard duur van 6 weken.

Succes met het bieden op jouw woning!

De vier bovenstaande punten zijn de belangrijkste punten bij het bieden op een woning. Houdt er rekening mee dat je soms vaker moet bieden. Het bieden op een huis met meerdere partijen is soms erg lastig omdat je niet weet wat anderen gaan doen. Met een goede aankoopmakelaar kan je dit al simpel oplossen. De aankoopmakelaar weet precies wat je wel of niet kan bieden.

Meer informatie nodig? Neem dan hieronder contact met ons op!

The form contains errors