header-bottom

Eerste hypotheekafschrijving

29-11-2020

Alle documenten in orde

Het begint allemaal bij het finaal akkoord van de bank; de bevestiging dat jouw hypotheek is goedgekeurd op basis van alle documenten die je hebt moeten aanleveren. Hierna gaan alle documenten naar de notaris en maak je een afspraak om de hypotheekakte en leveringsakte te laten passeren. Als dit alles voltooid is, dan zal de notaris alle stukken weer terug naar de bank sturen zodat op de administratieafdeling alles verwerkt kan worden.

Administratief geneuzel

Nu voel je hem al aankomen: de eerste hypotheek afschrijving blijft dus hangen bij de administratie. Doordat er zoveel aanvragen zijn is het niet mogelijk om op dezelfde dag de administratie afgerond te hebben. Een bank heeft hier vaak een maand de tijd voor nodig voor zij de eerste afschrijving van jouw hypotheek kunnen realiseren.

Als de notaris alle documenten heeft teruggestuurd naar de bank, dan gaat daar een lampje branden dat ze jou een informatiebrief moeten sturen met alle informatie over de eerste hypotheek afschrijving, maar ook hoe je kun declareren vanuit je bouwdepot. Vaak is dat de brief die tijdens de verbouwing en verhuizing ergens wordt neergelegd en nadat alles klaar is je hem een keer opent. Bij sommige geldverstrekkers is het zo dat je online jouw hypotheek kunt volgen. Dan kun je precies zien hoeveel hypotheek je nog hebt staan en wanneer er wordt afgeschreven.

Mocht je hier nu niet uit komen, laat het je adviseur weten. Hij zal jou helpen om de betalingen in goede banen te leiden.

Hulp van SpaaQ inschakelen?

The form contains errors