header-bottom

Demo Blog

Bennie de Jong 01-01-2016 5 minuten

Desktoptaxatie Calcasa: Hoe werkt het?

De taxatie zonder bezoek


De desktoptaxatie: Een taxatie uit laten voeren maar dan zonder een bezoek! Op basis van meerdere standaard informatie en data.Wordt er een modelwaarde berekend die moet voldoen voor meerdere geldverstrekkers.

Calcasa Desktoptaxatie

Calcasa is geen onbekende voor SpaaQ. Enkele jaren geleden werd calcasa geïntroduceerd maar nog niet door elke geldverstrekker geaccepteerd als volwaardig taxatierapport. De reden was dat de desktop taxaties vaak nog te veel afweken van de daadwerkelijke waarde. Met de nieuwe modellen en data komt het steeds dichter in de buurt.

Wat kost een desktoptaxatie?

Een aanvraag kost € 85,- inclusief btw. Er bestaat een prijsverschil tussen een aantal geldverstrekkers omdat deze extra eisen stellen aan de taxatie. Vraag je adviseur hiernaar. Je betaald de taxatie altijd vooraf met IDEAL. Blijkt het zo te zijn dat je niet voldoet aan de voorwaarden dan al het betaalde bedrag worden teruggestort.

 

Kan ik een desktop taxatie gebruiken voor mijn hypotheekaanvraag?

Als je een taxatierapport nodig hebt voor een financiering van een woning onder de 90% van de marktwaarde ( Taxatiewaarde) dan kan je de desktoptaxatie gebruiken. Er zijn wel uitzonderingen. De geldverstrekkers bepalen zelf bij welke hypotheekaanvraag er wel een desktoptaxatie uitgevoerd mag worden of dat er een regulier taxatierapport moet worden aangeleverd.