header-bottom

BLG Wonen Hypotheken

29-11-2020

Kenmerken van een BLG hypotheek

 

  • Scherpe rente op basis van 10 en 5 jaar vast
  • Goede oplossingen voor starters, zzp’ers en mensen zonder vast contract
  • Mogelijkheden voor eventueel afwijkende hypotheekaanvragen
  • Duidelijke acceptatie richtlijnen

 

 

Hypotheek met verhuurverklaring afsluiten

BLG Wonen is begonnen met een pilot die het mogelijk maakt voor duurhuurders om een huis te kopen door middel van een huurverklaring. Dit is bedoeld voor mensen die momenteel een groot deel van hun inkomen kwijt zijn aan huur en daardoor niet kunnen sparen en vaak niet in aanmerking komen voor sociale huur of voor een hypotheek. Er wordt gekeken of het mogelijk is een hypotheek aan te vragen met huurverklaring om zo alsnog een huis te kunnen kopen. De huurverklaring is een formulier waarin de financiële situatie van de huurder is vastgelegd en hoe hij of zij de woonlasten heeft opgebracht in de afgelopen drie jaar. Dit wordt opgesteld in samenwerking met een financieel adviseur en kan de hypotheekadviseur in staat stellen een inschatting te maken van de toekomstige financiële situatie van de huurder.

Rente meeneemregeling

BLG biedt de zogeheten Rente meeneemregeling aan. Dit houdt in dat u bij verhuizing het openstaande bedrag van de lening meeneemt en daarbij de rente van de oude hypotheek. Alleen als de nieuwe hypotheek in een andere risicoklasse valt, wordt de rente wel aangepast. De rentevaste periode die nog over is blijft gelijk. Deze regeling is met name voordelig als het oude rentepercentage lager is dan de actuele hypotheekrente.

Hypotheekvormen bij BLG Wonen

Bij BLG Wonen is het mogelijk om een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek en een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten. Het is niet meer mogelijk om een Bankspaarhypotheek af te sluiten bij BLG hypotheken maar u kunt wel uw bankspaarhypotheek bij een andere hypotheekverstrekker oversluiten naar BLG Wonen. Er is dan sprake van een Fiscaal Geruisloze Voortzetting. Het opgenomen spaarsaldo kunt u meenemen, dit heet kapitaaloverdracht. Voor deze regeling gelden de volgende voorwaarden:

  • U heeft een (bank)spaarhypotheek bij een andere hypotheekverstrekker en uw wilt oversluiten naar BLG Wonen.
  • U wilt er zeker van zijn dat aan het eind van de looptijd de hypotheek is afbetaald.
  • Tijdens de looptijd wilt u een vast maandbedrag betalen.
  • U wilt gebruikmaken van optimaal fiscaal voordeel.

Meer weten over BLG wonen?

The form contains errors