header-bottom

Arts in opleiding hypotheek is dat mogelijk?

26-11-2020

Arts in opleiding en een hypotheek

Ik wil graag even inzoomen op de hypotheekaanvraag voor een arts in opleiding. Misschien heb je zelf al het hele internet afgestruind naar informatie welke geldverstrekker jouw eventueel wel wilt accepteren met het contract wat je hebt. Dan ben je er ook achter gekomen dat er geen standaardregels zijn. Je collega’s artsen die al eerder een hypotheek hebben afgesloten zeggen vaak allemaal, als je een arts in opleiding hypotheek wilt afsluiten moet je naar de ABN-AMRO. Geluk voor jou dat is niet helemaal waar er zijn er nog meer die jouw willen voor zien van een hypotheek voor AIOS. Bij de meeste geldverstrekkers moet een aanvraag binnen de acceptatie kaders passen en anders willen ze niet aan de aanvraag beginnen. Dus het is van belang dat de adviseur een goed inventarisatie doet. In de inventarisatie wordt er gekeken naar het fenomeen de hypotheek voor een arts in opleiding en het contract van jouw eventuele partner.

Hypotheekaanvraag zonder intentieverklaring

Als je kijkt naar het contract dat je hebt is dit in de meeste gevallen een tijdelijk contract waarop geen intentieverklaring wordt afgegeven. Wat ook logisch is want je moet eerst nog wel even je opleiding behalen. De meeste contracten die wij langs zien komen lopen vaak allemaal 4 jaar. Het gemakkelijkste is om dan 3 jaar te wachten met kopen zodat je 3 volledige jaren hebt gewerkt en je op basis van je Flexwerk kan worden getoetst bij een bank. Als flexwerker tellen ze je jaaropgaven van de afgelopen drie jaar op en wordt dit gedeeld door 3. Het bedrag mag nooit hoger zijn dan wat je in het laatste jaar hebt verdiend.

Dat regelen wij wel even….

Een aantal geldverstrekkers zullen jouw arts in opleiding hypotheek individueel gaan beoordelen. Het is dus nooit een garantie dat er gezegd kan worden ‘’oh die arts in opleiding hypotheek die regelen wij wel even’’ dat is onmogelijk. Omdat het individueel wordt beoordeeld krijg jij een hypotheek die passend is bij jouw situatie. Bij SpaaQ vinden we het leuk om met je mee te denken in oplossingen. Het aanvragen van jouw arts in opleiding hypotheek is dan ook een creatief proces en kent vele knelpunten die onze adviseurs al genoeg zijn tegen gekomen.

Conclusie

Ja het is mogelijk voor een arts in opleiding om een hypotheek te krijgen. Ja, je aanvraag zal geen makkelijke hypotheekaanvraag zijn. Maar bij SpaaQ draaien we onze hand daar niet voor om.