header-bottom

Aflossingsvrije hypotheek verlengen of oversluiten?

19-11-2020

De regels om een nieuwe hypotheek af te sluiten zijn de afgelopen jaren steeds strenger geworden en voor sommige woningbezitters kan dit betekenen dat zij hun woning moeten verkopen omdat zij niet meer in aanmerking komen voor de hypotheek die ze al jaren hebben gehad. Klein voorbeeld om je ene idee te geven. Jouw hypotheek is destijds afgesloten op het inkomen dat je uit loondienst hebt gekregen. Nu ben je met pensioen en kom je erachter dat het pensioen inkomen lager ligt dan het inkomen uit loondienst. Geen zorgen dat is bijna bij iedereen zo. Door de daling in het pensioen inkomen is het mogelijk dat je niet meer voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een nieuwe hypotheek.

Het is niet van zelf spreken dat jij een goedgevulde spaarrekening hebt om de aflossingsvrije hypotheek in een keer te kunnen aflossen. Dus je moet de hypotheek verlengen of de hypotheek oversluiten.

 

De bank der banken maakt zich zorgen om jou is dat terecht?

''De Nederlandse bank heeft zijn zorgen uitgesproken over diegene die met een aflossingsvrije hypotheek zitten die over een aantal jaar afloopt. De grootste zorg is dat er te veel mensen zijn die op basis van hun inkomen geen nieuwe hypotheek meer gaan krijgen. Wat dus resulteert in het verkopen van de woning waar je al jaren in hebt gewoond. Wist je dat de totale hypotheekschuld voor bijna uit 55% aflossingsvrije leningen bestaat? De hypotheken die tussen 2005 en 2008 zijn gesloten na 30 jaar tegen de einddatum van de aflossingsvrije hypotheek lopen. Dit zijn er ruim 700.000. Snap je nu de zorgen?''

Wat betekent dit voor jou?

Op het moment dat je hier aan het lezen bent kan ik je daar helaas nog geen antwoord opgeven. Iedere situatie is uniek. Jij hebt toch ook niet dezelfde dromen als je buurman? Het is belangrijk om over je financiële situatie na te denken en dit regelmatig onder het vergrootglas te leggen. Het verlengen van de aflossingsvrije hypotheek of het oversluiten van de hypotheek kan ervoor zorgen dat je maandlasten naar beneden gaan en je hypotheek weer passend is bij de situatie waarin je nu leeft.

Om daar een duidelijk antwoord op te geven vinden we het leuk om dit samen met je te bespreken.  Geheel vrijblijvend denken wij met jou mee over de toekomst. Wat kost het je dan? Een uurtje van je tijd zodat we onder het genot van een bak koffie jouw aflossingsvrije hypotheek onder de loep nemen en samen kijken wat passend is bij jou.

Hulp bij het afsluiten van een hypotheek nodig? 

Wil je weten welke manier voor jou van toepassing is? Oftewel: hoe jij de beste een meest voordelige een hypotheek krijgt? Kom dan alleen of samen met je ouders bij ons op de koffie in Zoetermeer en Rotterdam. Wij helpen je hier graag bij!

The form contains errors