header-bottom

7 redenen om jouw hypotheekrente te vergelijken

29-11-2020

Er zijn meer dan 30 geldverstrekkers in Nederland die allemaal een hypotheekrente aanbieden bij het afsluiten van jouw hypotheek. De hypotheekrente verwachting kan eigenlijk niemand een goed antwoord op geven omdat het afhankelijk is van diverse factoren. Ieder jaar maken banken een analyse met daarin de hypotheekrente verwachting. De hypotheekrente vergelijken kan voor jou in een voordeel uitlopen tot wel 10 duizenden euro’s. De hypotheek vergelijken naast de rente is ook geen slecht idee. Om een zo onafhankelijk hypotheekadvies te kunnen geven helpen onze adviseurs je daar graag mee.

1. Hypotheekrente vergelijken bij verschillende banken

Het vergelijken van de rente bij verschillende banken zal je nieuwe inzichten geven en verassend genoeg heb je soms niet eens van een geldverstrekker gehoord. Door met een onafhankelijke hypotheekadviseur aan tafel te zitten sla je gelijk de grootste slag. De adviseur heeft de mogelijkheid om meer dan 30 geldverstrekkers te vergelijken naar aanleiding van jouw voorwaarden.

2. Hypotheekrente 20 jaar of 10 jaar vast?

We roepen met zijn allen op dit moment dat de rente erg laag is en dat we hem dus zo lang als mogelijk is vast willen zetten. Dit is immers toch wel het laagste punt van de hypotheekrente. We helpen je uit die droom: de kans is groot dat het in jouw situatie niet eens mogelijk is om de hypotheekrente voor 20 jaar vast te zetten. Dit kan bijvoorbeeld doordat je inkomen niet toereikend is.
Jouw situatie nu is niet de situatie over 20 jaar. Er kan nog veel gebeuren in de tussentijd. Daarom kiezen mensen ervoor om hun rente korter vast te zetten dan 10 jaar. Gek idee?

3. Hypotheekrente automatisch naar beneden

Niet elke bank heeft deze voorwaarden. Daarom kan soms goedkoop ook wel duurkoop zijn. Als jij een nieuwe hypotheek hebt afgesloten waarbij je maandelijks aflost, dus een annu√Įteitenhypotheek of lineaire hypotheek, dan is het mogelijk om rentekorting te krijgen als je onder een bepaald niveau bent gekomen. Je kunt 100% van de marktwaarde lenen op dit moment. Je hebt een hypotheek afgesloten van 90% van de marktwaarde van de woning. Dan is het mogelijk dat je al een korting hebt gehad op de rente. Het zijn geen hele procenten die ervan af gaan, maar elke korting is welkom toch? Iedere maand dat je aflost kom je weer dichterbij het volgende rentemandje van de geldverstrekker en dus weer een nieuwe korting. De¬†hypotheekrente vergelijken¬†kan dus uit eindelijk wel procenten schelen over een langere looptijd.

4. Korting op de rente bij jouw huisbank

Iedereen heeft een betaalrekening. De ene loopt bij de ING de ander bij de ABN Amro. Er zijn maar een handjevol geldverstrekkers die de mogelijkheid hebben om rente te krijgen indien je daar al een product hebt afgenomen. Die korting kan oplopen tot 0,25% en is vaak nog niet meegenomen in de rentetarieven die je op internet voorbij ziet kopen. Het kan voordelig zijn om van huisbank te wisselen omdat je dan een rentekorting krijgt op je hypotheek. De korting is geldig voor de rentevaste periode die je kiest en die daarna volgt.

5. Hypotheekrente korting via werkgever

Veel grotere bedrijven hebben met geldverstrekkers afgesproken dat hun medewerkers een hypotheekrente korting krijgen indien zijn bij hun in dienst zijn. Dit noemen we ook wel de werknemersarrangementen. Het is erg leuk om via je werkgever een korting te kunnen krijgen. Let hierbij wel op dat de korting komt te vervallen als jij ontslag neemt of krijgt bij jouw werkgever. Door de rente te vergelijken kan het dus zijn dat je een hogere rente gaat betalen als de korting komt te vervallen .

6. Extra rente betalen omdat je ondernemer bent

Gefeliciteerd! Je bent ondernemer en je bedrijf loopt als een malle. Nu wil je een hypotheek afsluiten en loop je tegen de muur aan wat betreft rente. De ene bank kent wel een opslag op de rente omdat je ondernemer bent en de andere weer niet. Dit heeft te maken met het risico dat de bank wil lopen met jouw hypotheekaanvraag. Heb je jezelf net lekker zitten maken met een lage rente, heeft de bank nog 0,1% of 0,2% opslag omdat jij zelfstandig bent.
Deze rentevoorwaarden komt niet vaak meer voor maar hij is er nog wel. Dus let hier op!

7. Hypotheekrente en duurzaamheidskorting

Koop je een nieuwbouwwoning vandaag de dag dan weet je bijna 100% zeker dat jouw woning met energiebesparende voorzieningen is gebouwd. Een verbouwing van je bestaande woning naar 0-op-de-meterwoning betekend dus dat jij ook duurzaam bezig bent. Geldverstrekkers willen je hierin tegemoetkomen. Jij denkt aan het milieu en zij geven je een duurzaamheidskorting. Ook deze korting zijn voorwaarden aan verbonden. Let ook op dat de korting voor de hele looptijd van de hypotheek is of dat deze alleen geldt voor de eerste rentevaste periode.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

The form contains errors