header-bottom

5 redenen: Waarom jij een jaren 30 woning wilt kopen

22-12-2020

5 redenen: Waarom jij een jaren 30 woning wilt kopen

Veelal van onze klanten vragen ons hoe ze het beste een jaren 30 woning kunnen gaan kopen. Een woning die bij veel mensen in de smaak valt. Waarschijnlijk ook bij jou! 

De kenmerken van die jaren 30 huizen:

  1. Hoge plafonds
  2. Visgraat vloer
  3. Glas in lood ramen
  4. Hoge plinten
  5. Kamer en suite
  6. Groene omgeving
  7. Nieuwbouw A++++ Labels

 

Waarom wilt nu iedereen zo’n typische jaren 30 woning precies? Nou hier komen ze!

1.     Kopen zonder Kijken 

Wie kent het programma niet! Je herkent je zelf in de deelnemers omdat je graag ook een nieuwe woning wilt kopen maar geen idee hebt waar je moet beginnen. Alle woningen die je voorbij ziet komen moeten drastisch worden verbouwd om tot het eisen en wensenlijstje van je te kunnen voldoen.

In het programma kopen zonder kijken nemen Bob en zijn maten de woningen onderhanden waarbij er soms geen deur meer heel blijft. Doordat je dit programma kijkt let je ook vaker op de jaren 30 woningen die voorbijkomen. 

 

2.     Ruimtelijk gevoel hebben

De meeste jaren 30 woningen hebben een hoog plafond. Dit zorgt voor jouw optische blik dat de woning ruimtelijker wordt en je niet zo opgesloten zit tussen de muren. Daarnaast zie je veel plafonds met een authentieke tint zoals de houten balken of de ornamenten op het plafond. Doormiddel van de visgraat vloeren en de kamer en suite maak je diverse ruimte ruimtelijker en optisch groter.

 

3.     De openhaard

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen maar vroeger werd een woning verwarmd met een openhaard. Op dit moment wordt het vaak gebruikt als sfeer haard of als detail in een woning. Zoals je misschien wel weet is het stoken in eigen huis vaak een doorn in het oog van de buurt. Het stinkt de rook blijft hangen en het zorgt voor overlast.

Wist je dat 10% van de Nederlanders een stookverbod wilt hebben in Nederland? Helaas in een nieuwbouwwoning zal je geen openhaard meer tegen gaan komen door de stengere eisen die de aankomende jaren alleen maar strenger gaan worden. Mag je straks niet meer stoken dan kan je de haard uiteraard gebruiken als een deco in jouw woning. Bron: NOS

 

4.     Jaren 30 woning nieuwbouw anno Nu

Als je een verwend fundaspeurder bent dan kom je regelmatig de nieuwbouw woningen tegen in de stijl van de jaren 30. Een genot om naar te kijken. De nieuwe woningen in een oud jasje noemen wij ze ook wel.

Uiteraard een succes omdat de keuze groot genoeg is in mogelijkheden. Kijk nu naar een uitbouw jaren 30 woning die is makkelijker realiseerbaar bij een nieuwbouw woning dan bij een bestaande woning. Zoals je nu al kunt zien en merkt is dat er een tekort is aan woning op de woning markt.

De woning bouwers hebben daarom een gat gevonden in de markt door de jaren 30 woningen te gaan bouwen. Deze nieuwbouwwoningen hebben allemaal de jaren 30 stijl maar toch vaak met een A-Label qua energie.

 

5.     Wel tot 500 jaar in een woning kunnen wonen

Uit onderzoek blijkt dat een jaren 30 woning wel tot 500 jaar mee kan gaan. Hoogleraar Peter Boelhouwer van de TU Delft zegt namelijk dat de technische duur van een woning enorm verlengd kan worden door het juiste onderhoudt uit te voeren.

In veel gevallen wordt er naar 120 jaar gekeken of het nog te doen is om de woning te kunnen behouden of niet. Dit heeft vaak te maken met het daarvoor uitgevoerde onderhoudt. Bron: Bussines insider

 

 

 

Wil je meer over het financieren van de jaren 30 woningen?
Vul dan het formulier in zodat een van onze hypotheekadviseurs je terug kan bellen.

The form contains errors

Foto bron: Funda