header-bottom

Hypotheekrente vergelijken


Hypotheekrente vergelijken wat past erbij jou?

Wanneer je je aan het oriënteren bent op een nieuwe woning is het belangrijk om te weten welke lage rente jij mag gaan betalen. Zodoende kun je hier onder exact bekijken welke rente er op dit moment actueel i. 

Waarop kan je de hypotheekrente vergelijken? 

 

1. Marktwaarde van de woning 
Hoeveel geld ga je lenen tenopzichte van de marktwaarde van de woning? 

2. Wel of geen NHG (Nationale hypotheek garantie)
Koop je een woning boven de NHG grens kan je de aanvraag niet doen met NHG. Is deze onder de grens van NHG is dat wel mogelijk.

3. Rentevaste periode 
Een rentevaste periode kan van 1 tot en met 30 jaar zijn. Afhankelijk van de periode is daar een rente tarief aan gekoppeld. En kan je de hypotheekrente vergelijken op hoogte en jaren.

4. Geldverstrekker 
Elke geldverstrekker heeft zijn eigen rente tarieven naast het vergelijken van rente's komen hier ook de voorwaarden bij kijken.

5. Hypotheekvorm 
Een aflossingsvrije hypotheek heeft vaak een hogere rente dan een annuiteit of lineaire hypotheek. 

 

Hypotheekvorm

Buiten het hebben van de kennis over het maximaal te lenen geldbedrag, is het ook verstandig om na te denken over welke hypotheekvorm bij jou past. Onze adviseurs begrijpen maar al te goed dat de verschillende hypotheekvormen niet altijd duidelijk zijn voor een ieder. Daarom plannen zij graag met jou een vrijblijvend adviesgesprek in, zodat je op een duidelijke manier van alle informatie wordt voorzien. Wel zo eerlijk, toch?

Wat kan SpaaQ voor jou betekenen?

Wil jij graag een gedegen, onafhankelijk advies voor jouw hypotheek? Waarbij jouw wensen voorop staan? Laat hier je gegevens achter en een van onze hypotheekadviseurs belt je terug voor een vrijblijvend gesprek!

The form contains errors